Kako izbrati avtošolo in učitelja vožnje

May 23, 2011 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Avtošola in vozniško dovoljenje podarita svobodo.Kako lepo. Blizu a vseeno tako daleč. Ampak ni samo svoboda, je tudi odgovornost da nas samih in drugih udeležencev v prometu zato moramo biti pozorni kdo nas uči za vozniško dovoljenje.

Izbrati dobro avtošolo in dobrega učitelja vožnje ni lahko delo. Verjetno se je že vsak od nas soočil s pomisleki lako se lotiti zadeve in katera vprašanja si postaviti pri izbiri šole.
V nadaljevanju si lahko preberete kateri so pomembni dejavniki pri izbiri avtošole da se lažje odločimo za nam primerno in ustrezno avtošolo.

Najbolje se je pozanimati pri voznikih, ki so že opravili izpit pri avtošoli, ki nas zanima. Iz pogovora z njimi boste izvedeli vse dobre in slabe strani avtošole, ki vas zanima. Tu moramo povedati, da le kandidati, ki so vozili v avtošoli, ki vas zanima so pravi naslov za takšna vprašanja. Nima smisla spraševati kandidate, ki niso vozili v avtošoli xy kakšna je le ta. Kot bi spreševali nekoga po okusu tortice, ki je ni probal. 🙂

Najpomembnejši dejavniki, ki vplivajo na izbiro:

– lokacija avtošole in kraj opravljanja izpitne vožnje
– cena ure vožnje, kakovost ni poceni
– kakovost učitelja vožnje

Včasih pa številke pomenijo mnogo več kot le predlagano ceno, toda tukaj ni bistvo v količini denarja, ko jo morate odšteti, temveč o ceni. Razmislite o tem. Če je cena bistveno višja, kot bi jo sicer bili pripravljeni plačati, se pozanimajte, kaj to pomeni v smislu kakovosti. Dobili boste odgovor na vprašanje, kaj boste dobili za dodaten denar. Daljši čas poučevanja, več ur voženj, spremljanje napredka in izkušnje so le ene izmed lastnosti, ki so vredne dodatnih stroškov.

Avtošola mora biti več kot le izobraževanje – učne ure vožnje so naložba za varnost in dobro počutje tako voznika kot vseh ostalih udeležencev na cesti. Ugotovite, ali so okolje, metode in oprema sprejemljiva za vas in ne pozabite, da večji kot je finančni vložek, večji je uspeh.

Srečno pot

Avtor:

Do sedaj je napisal 3 objav.

Odgovori