Je motorno olje BMW res najboljše za BMW avtomobile?

July 20, 2014 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Tako kot skoraj vsaka avtomobilska znamka zaupa točno določenemu motornemu olju, isto velja tudi za motorna olja BMW, ki jih lahko kupite tu: http://www.olja.si/bmw. Motorna olja BMW so, že kot samo ime pove, izdelana predvsem za BMW avtomobile. Razvita so bila v tesnem sodelovanju podjetij BMW in Castrol. Prav podjetje Castrol tudi proizvaja motorna olja BMW Original, katera izpolnjujejo vse specifikacije, ki jih zahtevajo vozila BMW.

Motorna olja BMW se delijo na nekaj linij. Nekatere izmed njih so: BMW Original Longlife, BMW Original High Power, BMW Original Super Power in pa BMW Quality Longlife. BMW motorna olja so pakirana tako v plastičnih embalažah, kot tudi v sodčkih.

Vsa ta motorna olja so bila razvita na podlagi sodobnih tehnologij, ki omogočajo boljši izkoristek pri motorjih in manjšo količino izpustov v okolje. Sicer je res, da so bila motorna olja BMW razvita prav za avtomobilsko znamko BMW, vendar pa to niso edina motorna olja, ki so primerna za avtomobile te znamke. Mogoče je res, da najbolj ustrezajo značilnostim BMW avtomobilom, vendar večina voznikov BMW avtomobilov razlike med temi olji ali pa olji drugih kvalitetnih proizvajalcev ne občuti. Tako kot podjetje BMW, tudi marsikatera druga podjetja veliko vlagajo v raziskave in razvoj motornih olj in zmanjšanje njihovih vplivov na okolje. Kot že omenjeno, motorna olja BMW proizvaja podjetje Castrol, zato so ta motorna olja močno podobna motornim oljem, ki se prodajajo pod imenom Castrol. Marsikatero motorno olje BMW je motornim oljem Castrol praktično identično. Če boste torej za svoj avto znamke BMW kupili motorno olje BMW, z nakupom definitivno ne boste zgrešili, vendar pa to ni edino motorno olje, ki lahko dobro vpliva na delovanje vašega motorja.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori