Izdelava spletnih trgovin za resne spletne trgovce

September 30, 2016 | Avtor: | Objavljeno v Tehnologija

Ste že dolgo v prodaji, vendar  ste doslej delovali zgolj fizično, splet pa ste zanemarjali? Ali pa ste začetnik v trgovskem poslu in bi radi svoj posel osnovali prav s spletno prodajo? V obeh primerih velja, da mora biti izdelava spletnih trgovin premišljena, saj boste zgolj tako poskrbeli, da si boste pridobili status resnega spletnega trgovca, ki ponuja kakovostno izkušnjo spletnega nakupa.

Kaj mora obsegati izdelava spletnih trgovin?


Preden se prične izdelava spletnih trgovin, je potrebno razmisliti o tem, za kakšno spletno trgovino se bomo odločili, kar je v veliki meri odvisno od tega, kako želimo spletno prodajalno upravljati. Spletne trgovine so si med seboj različne in ponujajo različne možnosti, nekatere so primerne zgolj za prodajalne z manjšim številom izdelkov, druge so zahtevne glede urejanja. S podjetjem, ki mu bo zaupana izdelava spletnih trgovin se v začetku torej podrobno pogovorite o tem, kakšna rešitev je za vas najbolj primerna, kajti izdelava spletnih trgovin je veliko več kot preprosto oblikovanje strani. Sam videz trgovine zagotovo ni tisto, kar je najbolj pomembno – veliko več šteje funkcionalnost in vsi »bonusi«, ki jih posamezna spletna trgovina nudi tako lastniku kot kupcem, denimo povezava z računovodskim programom ali tako imenovani »one stop check-out«, ki poenostavi naročila za uporabnike.
Podrobnosti na spletne trgovine Multimedija.

 

Na kaj vse velja pomisliti?


Preden se lotite postavitve spletne trgovine, potrebujete poleg zaloge prodajnih artiklov še marsikaj drugega. Izdelava spletnih trgovin, kar se tiče programiranja in oblikovanja, bo v domeni izvajalca tovrstnih storitev, sami pa morate poskrbeti tudi za nekatere druge bistvene reči:

– ureditev različnih sodobnih načinov plačila (kartice, PayPal in podobno);
– dogovor s kurirsko oziroma dostavno službo glede prevzema in dostave;
– dogovor z dobavitelji glede materialov (fotografij) izdelkov;
– priprava opisnih besedil izdelkov;
– nalaganje vizualnih in pisnim materialov v trgovino;
– priprava podpore pri trženju, torej e-mail marketinga, sodelovanja z blogerji, komuniciranja na družbenih straneh itd.;
– oglaševanje;
– optimizacija spletne trgovine …

Izdelava spletnih trgovin za resno prodajo, od katere naj bi imeli dober zaslužek, vsekakor ni majhen zalogaj, in če želite na spletu poslovati dobro, bo potrebnega kar precej dela, prav tako pa tudi precej razmisleka, na podlagi katerega boste sprejeli prave odločitve. Zagotovo velja poskrbeti, da je izdelava spletnih trgovin že v začetku kakovostna in dobro zasnovana, saj je tako kasneje potrebnih najmanj sprememb in prilagoditev, to pa pomeni, da lahko vso svojo energijo usmerite v povečevanje prodaje, namesto da bi se ukvarjali s težavami, ki jih ni nihče predvidel.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori