Inštrukcije za vse stopnje

June 18, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Težave s slabimi ocenami so nekaj, kar lahko doleti tako osnovnošolce, kot srednješolce in tudi študente, v takšnih primerih pa se je najbolje čim prej odločiti in poiskati inštrukcije, ki bodo pomagale ne le izboljšati ocen, temveč tudi dvigniti nivo znanja iz določenega predmeta, kar je lahko dober temelj za nadaljnje izobraževanje, poleg tega pa lahko s pomočjo lepših ocen pri predmetu, pri katerem se je to še nekaj časa nazaj zdelo nemogoče, lahko dvigne tudi učenčevo samozavest, saj mu da občutek, da je sposoben več, kot je morda mislil.

Če se recimo nekomu zatakne pri matematiki, slovenščini ali angleščini že v osnovni šoli, se mu bo lahko ta težava ponavljala tudi kasneje v življenju. Velikokrat nato za koga rečejo, da za določen predmet ni nadarjen in da mu ne leži, a v resnici se lahko vsakdo nauči prav vsakega predmeta, seveda če dobi kvalitetno razlago, ki je prilagojena njegovemu načinu razumevanja.

Inštrukcije morajo biti tako prilagojene nivoju znanja tistega, ki potrebuje učno pomoč, zato se seveda inštrukcije za osnovno šolo, sploh pa za nižje razrede, zelo razlikujejo od tistih za srednjo šolo ali celo za fakulteto, saj se sčasoma ne poglablja le učna snov, ki postaja vedno bolj zahtevna, temveč tudi otrok drugače dojema določene pojme in razlage kot najstnik, mladostnik ali študent.

Dober inštruktor se vsega tega zaveda, zato se potrudi, da k vsakemu svojemu učencu pristopi čim bolj individualno, da se prilagodi ne le njegovi stopnji znanja, temveč tudi načinu razmišljanja, skupaj pa nato najdeta najboljši način, ki prinese tudi rezultate: višje ocene in boljše znanje.

Če imate torej učne težave na kateremkoli področju oziroma pri kateremkoli šolskem predmetu, se odločite za inštrukcije, saj so te dobra naložba ne le v izboljšanje ocen, temveč boste z njihovo pomočjo dobili kvalitetno znanje, ki bo v vaši glavi ostalo vse življenje.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori