Hit celega leta so avto tepihi

September 24, 2016 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Avto tepihi niso novost. Poznamo jo že zelo dolgo časa. Ena od resnic, zakaj nekateri šoferji niso želeli uporabljati preprog za zaščito tal vozila je ta, da niso našli prave velikosti. Imeli so prav, kajti če bi bili v vozilu nameščeni avto tepihi, ki niso prave velikosti, bi se kaj hitro lahko zgodilo, da bi se premaknili tako, da bi preprečili, da bi denimo pritisnili na zavoro. Za šoferja je torej natančna in prava velikost izjemno pomembna in to je potrebno vedno upoštevati.

Avto tepihi so narejeni po meri

Avto tepihi so pravi hit zadnjih let in jih uporabljajo že skoraj vsi šoferji. Še več, v nekaterih vozilih sem v zadnjem času vse večkrat opazil tako tekstilne kot gumijaste avto preproge, poleg njih pa še korito za prtljažnik, tako da je zaščita vozila skoraj popolna. Potrebujete še zaščito platišč in pregrinjala za avtomobilske sedeže in že ste na dobri poti, da bo vaše vozilo dolgo ostalo čisto in veliko manj poškodovano, kot od marsikaterega drugega šoferja.

Tekstilni in gumi avto tepihi

Brez težav lahko rečemo, da so avto tepihi pomemben del notranje avtomobilske opreme. Poznamo dve ključni vrsti in sicer so to tekstilni avto tepihi in gumi tepihi ali če jim želite reči lepše, gumijaste avtomobilske preproge. Res se malo lepše in bolj slovensko sliši, to seveda drži, a bili bi presenečeni, kako malo ljudi ta izraz uporablja. Tekstilni avto tepihi imajo to prednost, da so veliko bolj prijetnega občutka, to je še posebej pomembno za sopotnike v poletnem času, ko v vozilu marsikdo sezuje čevlje. Avto tepihi, ki so mehki, bodo tudi kasneje postali topli poleti oziroma hladni v zimskem času, čeprav smo takrat v avtu vsi dobro obuti.

Gumi avto tepihi so nekaj drugega. So precej bolj trpežni, težje se poškodujejo in veliko lažje čistijo. Vseeno je občutek na nogah manj prijeten. Sam imam zato vedno oboje. Poleti so večinoma na vrhu tekstilni, če pa se vreme poslabša ali prihaja jesen, jih preprosto zamenjam.

Gumijasti avto tepihi se odlično čistijo, medtem ko je tekstilne treba dobro pretepsti s palico, jih posesati in še marsikaj, da se dobro očistijo. Če so zgolj polni prahu, to niti ni taka težava, če pa jih s čim polijemo, jih je veliko težje očistiti. Gumi avto tepihi se očistijo kar pod pritiskom vode, potem jih vedno še dobro namilim, še posebej če so bili prej s čim politi ali drugače umazani.

Mivko in droben pesek ali druge delce umazanije, ki se naberejo na robovih pa očistim kar s kakšno staro krtačo za čevlje. Potem jih še enkrat sperem z vodo pod pritiskom in posušim kar na soncu. V vozilo se vrnejo čisti, kot novi in tako zdržijo res dolgo časa. Avto tepihi so učinkovit način kako ohraniti svoje vozili čisto in pod vozila kot nov dolgo časa. Hkrati so avto tepihi narejeni po meri, zelo poceni in se lahko čistijo, tako da so še kako vredni naložbe.

avto-tepihi

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori