Gopro, preteklost v gibanju

July 6, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Tehnologija

Gopro je zajeta preteklost . Videoposnetki so danes zelo priljubljeno sredstvo komunikacije . gopro danes komunikacijo omogoča na enostaven in neposreden način. Ljudje gopro vzljubijo takoj. Gopro največkrat spoznajo preko videoposnetka. Ker je slika kakovostna, si želijo sami ustvariti podobno. Ter s pomočjo gopro predstaviti svoje osebne aktivnosti.

Osebne aktivnosti danes gopro omogoča prenašati na praktično neskončno število naslovov. Gopro omogoča prenašati človekove aktivnosti na sodoben, preprost in dostopen način. Sodoben način je danes predvsem v tehniki, ki omogoča na eni strani kakovost, na drugi pa množičnost. Kakovost je v samem videoposnetku. Barve, gibanje, ostrina ter vse druge lastnosti so na zavidljivo visokem nivoju. Množičnost tehnika omogoča preko številnih lastnosti sodobnega video posnetka. Posnetek lahko predvajamo v praktično neskončno možnostih. Digitalni zapis je danes spremenil gibljive slike. Nekoč so bile gibljive slike posebnost svoje sorte. Ogled je bil atrakcija zase. Danes je lahko gibljiva slika zelo dostopna, zato pa tako množična kot osebna. Nekateri ustvarjali radi gibljive slike delijo z drugimi osebami. Spet drugi jih raje prihranijo zase. Digitalni zapis ima lahko tako prednosti kot tudi slabosti. Prednosti se kažejo v tem, da je lahko želeno podobo poslati poljubnemu naslovniku. Slabost je v tem, da digitalni zapis, pri svojem prvem prenosu tuji osebi, izgubi zasebnost, nadzor nad avtorstvom je velikokrat omejen. Načeloma je varstvo avtorskih pravic odvisno od avtorja samega. Kdor avtorske pravice zaščiti, načeloma uživa varstvo.

Vendar nikoli v celoti. Upa lahko na veliko zaščito, popolne zaščite pa mu ne more zagotoviti nihče. Prenos je danes tako enostaven, da je vsaka misel na zaščito preprosto povedano utopija. Težav je s tem lahko veliko. Pri zasebnih posnetkih je težava v varovanju zasebnosti, pri profesionalnih pa varstvo avtorskih pravic. Načeloma lahko za varstvo največ poskrbimo sami z pametnim razmislekom, predno ustvarjen posnetek prvič posredujemo naprej. Gopro je sodoben način zajetja današnjega časa za prihodnost.

http://info.bigbang.si/fotografija/gopro-hero3-black-edition

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori