Ginekološki pregledi in ultrazvok

January 13, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Razlogov za prvi ginekološki pregled je več, veliko mladih deklet pa ima še vedno pomisleke ter razne strahov, čeprav je to ena izmed najbolj normalnih stvari. Za prvi ginekološki pregled se lahko odločite kadar želite, če pa se pojavijo kakšne zdravstvene težave, pa je ginekološki pregled potrebno opraviti čimprej. Če zdravstvenih težav ni se lahko prvi ginekološki pregled opravi do nekje 20. leta.

Idealen čas za obisk ginekologa je tudi pred prvim spolnim odnosom, saj se lahko z ginekologom ali ginekologinjo pogovorite o kontracepciji ter spolno prenosljivimi boleznimi, ter kako se pred njimi zaščititi. Ginekološki pregled je obvezen tudi zato, ker bo ginekolog opravil bris z materničnega vratu, ta postopke zagotavlja zgodnje odkrivanje rakavih sprememb in le zgodno zdravljenje lahko prepreči nastanek teh neželenih bolezni.

Ginekologa lahko povprašaš o čisto vsem, tak pregled je zanj nekaj vsakdanjega, da pa bi pregled uspel pa mu moraš popolnoma zaupati. Druga stvar, o kateri bomo govorili danes pa je tudi povezana z ginekologijo in sicer bomo govorili o ultrazvoku.

Ultrazvočni pregled nam omogoča točne rezultate in preiskave v nosečnosti in nekaterih drugih primerih. Ultrazvočni valovi so za človeka neškodljivi a še vseeno omogočajo res natančen pogled, ti pregledi pa so izvrstni za odkrivanje stanja zarodka kot tudi morebitnih zdravstvenih težav na rodilih in dojkah.

Tako na ginekološki pregled kot tudi ultrazvok trebuha se je potrebno naročiti, zato pokličite vašega ginekologa ali ginekologinjo ter se na ta pregled tudi naročite. Naj vas nič ne skrbi, saj so to popolnoma vsakdanje stvari.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori