Fizioterapija in lajšanje bolečin

November 22, 2014 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Fizioterapija je medicinska veda, ki se ukvarja z lajšanjem bolečin ter povečanjem gibljivosti po različnih poškodbah.

Možganska kap je sila neprijetna zadeva, prav tako Parkinsonova bolezen,  obe omenjeni stanji pa lahko na človeku pustita nezavidljive posledice. Fizioterapija učinkovito odpravlja ter izboljšuje stanje bolnikov tako po poškodbah udov in sklepov kot tudi po omenjenih boleznih. S pomočjo različnih gibalnih vaj ter znanja o delovanju človeškega telesa vam lahko fizioterapevti pomagajo vzpostaviti ravnovesje v telesu ter pri ohranjanju prvotne gibljivosti.

Fizioterapija je možna tako v prostorih, kjer fizioterapevti obratujejo kot tudi na domu. Fizioterapija na domu je primerna predvsem za starejše in nepokretne osebe, ki zaradi različnih razlogov niso zmožni opraviti obiska v uradnih prostorih fizioterapije. Na omenjene terapije vas lahko napoti tako osebni zdravnik, lahko pa jo opravite samoplačniško.

Metode zdravljenja so različne, fizioterapevt pa po oceni stanja bolnika določi eno metodo ali več metod, ki bodo najbolj učinkovite pri doseganju čim boljšega zdravja pacienta. Če se boste fizioterapije udeležili se boste lahko spoznali z aktivnim ali pasivnim razgibavanjem, masažo, toplotnim zdravljenjem, hidroterapijo, zdravljenjem z električnimi tokovi ali kaj podobnega.

Fizioterapija se odlično izkaže pri saniranju različnih poškodb, koliko dolgo traja pa je odvisno od obsega vaših poškodb ter tudi vašega napredka. Kar veliko terapevtov fizioterapije pri svojem delu prakticira različne tehnike in metode, pri svojem delu pa uporabljajo različne pripomočke.

Če ste mnenja, da so vaše gibalne sposobnosti okrnjene ter nimate potrebnega znanja za izvajanje pravih vaj ali le okrevate po poškodbah vam svetujem , da obiščete katerega izmed številnih fizioterapevtov po Sloveniji, ki vam bo pomagal na pot k boljšemu življenju.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori