Egipt ni zgolj za ljubitelje arheologije

June 20, 2013 | Avtor: | Objavljeno v Razno

S partnerjem sva se letos odpravila na dopust v Egipt, ki sem si ga želela obiskati že vrsto let. Pravzaprav ne poznam nikogar, ki ga Egipt ne bi mikal – le kdo bi se lahko odpovedal temu, da vsaj enkrat v življenju vidi piramide?

No, moj partner, na primer. Preden sva šla na pot, je bil prepričan, da je povsem dovolj, če piramide vidiš na televiziji. Zaradi tega je bilo potrebnega kar nekaj prepričevanja, da sva se prijavila za Egipt, kajti njemu bi bila kot vedno ljubša Hrvaška.

Egipt ni zgolj za ljubitelje arheologijeOdločila sva se za letovanje ob Rdečem morju, saj si je partner želel bolj kopanja in plaže kot pa obiskovanja arheoloških znamenitosti. Plaža je bila čudovita, hotel urejen, ljudje prijazni, in tudi moj mož je hitro spoznal, da je bil Egipt odlična izbira. In ker sem sama želela videti tudi zgodovinske znamenitosti, se je tudi na izlete do njih nazadnje odpravil z mano. Ja, tudi piramide si je ogledal, in sedaj je prepričan, da niso posnetki na televiziji nič v primerjavi z ogledom v živo.

Ko sva se vrnila z dopusta, sva bila oba zadovoljna, in mož sedaj prijateljem ob vsaki priliki govori, o čudoviti deželi Egiptu in vsakomur priporoča, da ga vsaj enkrat v življenju obišče. Pri tem pa seveda nikoli ne pozabi omeniti turistične agencije GTA Neptun, ki nama je uredila vse potrebno za brezskrbno potovanje. Če že ne zaradi vseh znamenitosti, pa zaradi podvodnega sveta Egipta.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori