Dopustovanje v okolici reke Soče

March 10, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Soča je brez dvoma najlepša Slovenska reka, dopustovanje ob reki in njeni idilični okolici pa vas ne bo pustilo ravnodušne. Vsak dopust rad preživlja na svoj način, za večino je to ob morju, za nekatere toplice, le redki pa se podajo na dopust v objem gora. Vsekakor vam svetujem, da tak način dopustovanja preizkusite. Gore vam nudijo številne možnosti za aktivno in tudi pasivno preživljanje dopust, lahko si le napolnite baterije in uživate v neokrnjeni naravi, lahko pa se podate na kolesarjenje, smučanje v zimskih časih, pohodništvo, adrenalinske in pa druge športe. Vendar naj vas opozorim, da so Bovec apartmaji velikokrat zasedeni, zato si svoje termine rezervirajte čimprej. Če želite dopustovati v objemu gora na eni strani in v objemu najlepše slovenske reke na drugi strani, bo najem apartmaja v Bovcu za vas najboljša izbira. Apartma Bovec Pri Leju je le eden izmed številnih apartmajev. Presenetila vas bo neposredna bližina reke Soče in pa okoliških gora.

Svoj dopust lahko preživite tudi na kateri izmed turističnih kmetij v okolici, v kakšnem hotelu ali pa šotoru, izbira je popolnoma vaša, vendar apartmaji nudijo pridih domačnosti in pa največ svobode obenem. Večina apartmajev je opremljena tudi z letnimi vrtovi, na katerih lahko priredite piknik za vas in vaše bližnje.

Dopustovanje ob reki Soči vas ne bo pustilo ravnodušne, v njej se sicer ne boste mogli kopati, razen če ste seveda zelo vzdržljivi, saj reka tudi poleti ne doseže primernih temperatur za lagodno kopanje. Ima pa reka Soča veliko pritokov, ki so prav tako bistri, njihova temperatura pa doseže stopinje, ki so prav prijetne za kopanje.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori