Dopolnilno zdravstveno zavarovanje prinaša več pravic

November 12, 2017 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje zagotavlja zdravstveno varstvo na višjem kakovostnem nivoju. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje spada v skupino prostovoljnih zavarovanj. Poleg dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v skupino prostovoljno zdravstveno zavarovanje spadajo tudi dodatna ali nadstandardna zdravstvena zavarovanja. Skupaj z obveznim zdravstvenim zavarovanjem ima tako zavarovanec zagotovljeno popolno zavarovanje. Obvezno zdravstveno zavarovanje mu krije osnovne pravice, dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije stroške višje od osnovnega kritja, dodatno zdravstveno zavarovanje pa omogoča hitrejše in kakovostnejše zdravljenje.

Obvezno zdravstveno zavarovanje

Sklepanje zavarovanja je enostavno

Sklepanje je danes enostavno, saj lahko potencialni zavarovanci pred podpisom pogodbe dobijo vse potrebne informacije enostavno in brez pretiranih naporov. Takšen nivo pridobivanja informacij je mogoč predvsem preko spleta, ki omogoča dostop do številnih virov informacij. Osnovi vir informacij je zavarovalnica, ki dopolnilno zdravstveno zavarovanje trži. Bodoči zavarovanec na spletni strani zavarovalnice izve vse pravice in dolžnosti, ki jih pridobi s sklenitvijo zavarovalne pogodbe.

V drugih virih informacij, pa so navedena razna dejstva v zvezi z zavarovanjem. Izvemo lahko kako priljubljeno je dopolnilno zdravstveno zavarovanje, koliko ljudi se zanj odločajo, kakšne izkušnje imajo z njim, katero ponudbo so izbrali in podobno. Vse prejete informacije preudaren zavarovanec združi s svojimi izkušnjami, analizira ter sprejme odločitev.

zdravstveno zavarovanje

Zavarovalnice v Sloveniji

Lastne in tuje izkušnje so ob aktualnih virih informacij ena najboljših osnov za dobro analizo. Lastne izkušnje nam govorijo o tistem, kar je najboljše za nas z našega vidika. Tuje izkušnje, nam govorijo o istem z vidika drugih oseb. Njihova pomembna lastnost je preseganje lastnih omejitev dojemanja, ki je sicer čisto normalna človeška lastnost in hkrati lahko tudi pomanjkljivost. Človeška pomanjkljivost postane, ko slepo vztrajamo na svojih načelih brez zaznavanja priložnosti za pozitivne spremembe. Ena takšnih je tudi vztrajanje pri osnovnem zdravstvenem zavarovanju, kljub temu, da je dodatno zdravstveno zavarovanje zelo priljubljen zavarovalniški produkt. Sam tržni delež je zgovoren dokaz, da je dodatno zdravstveno zavarovanje smiselno po mnenju velikega števila zavarovancev v Sloveniji.

Uporabne informacije najdete tudi na strani zavarovalnice Wiz.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori