Dekorativna oprema in dodatki

October 4, 2012 | Avtor: | Objavljeno v Razno

V vsakem prostoru imamo številne stvari. Nekatere izmed njih nujno potrebujemo, druge so manj potrebne. Tiste, ki so namenjene le temu, da je prostor lepši in pusti boljši vtis, spadajo med opremo, ki jo lahko poimenujemo dekorativna oprema in dodatki. Dekorativna oprema in dodatki so lahko različne stvari. Najbolj pogosto se v sobi, kuhinji ali nekem drugem prostoru najde kakšna slika, saj je tudi cenovno precej bolj ugodna kot kakšen bolj napreden dekorativni dodatek, npr. svetilka na dotik ali kaj podobnega.
Koš za ločevanje ni tipičen predmet, na katerega bi pomislili, ko slišimo izraz dekorativna oprema in dodatki. Kljub temu, da je koš za smeti del opreme, ki ga skoraj nujno potrebujemo, je koš za ločevanje lahko tudi okrasen predmet.
Gre predvsem za to, da smo v sodobnem času, ko je ločevanje odpadkov tako zakonsko kot moralno obvezno, prisiljeni v uporabo več različnih košev za smeti. V osnovi potrebujemo vsaj koš za plastiko, za organske odpadke, za papir in za ostale odpadke. Tako se v našem bivalnem prostoru nahajajo tri ali štiri posode za odpadke. To lahko zasede kar nekaj prostora in je še toliko bolj neprimerno, če smo prostorsko precej utesnjeni.
S košem, ki je prilagojen za ločevanje odpadkov, lahko te težave odpravimo. Takšen koš ima namreč razdeljene predale za dve ali tri vrste odpadkov in tako vam je lahko že ena sama posoda dovolj, da vanjo spravite vse odpadke vašega gospodinjstva. Ker je pa to tudi precej lepše, lahko pogojno tudi koš za ločevanje uvrstimo v dekorativno opremo in dodatke.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori