Citroen Jumper

September 8, 2011 | Avtor: | Objavljeno v Tehnologija

Jumper je gospodarsko vozilo iz Citroenove ponudbe, za katerega so značilnei dinamičnime linije. Jumperja boste na cesti hitro prepoznali po visokih prednjih in zadnjih odbijačih.

Z velikim tovornim prostorom je Jumper praktično gospodarsko vozilo. Volumen tovornega prostora je med 8 do 17 m3, odvisno od izbranega modela Jumperja. Modeli se med seboj razlikujejo po dolžinah in medosnih razdaljah.

Posamezne izvedenke Jumperja imajo več možnih oblik karoserij, ki so lahko zastekljene ali nezastekljene. Kabina za voznika je lahko enojna ali dvojna, razlikujejo se tudi podvozja.

Uporabna prostorina vozila je odvisna od njegove različice. Največja dovoljena teža vozila je 4 tone, pri čemer je teža tovora lahko do 2 toni, preostalo odpade na težo vozila in voznika. Najdaljša različica Jumperja meri v dolžino 6,36 m. Dostop do tovora je lažji zaradi dvojnih zadnjih krilnih vrat in bočnih drsnih vrat. Ob doplačilu pa si je možno omisliti tudi bočna vrata na drugi strani vozila. Za varnost tovora pa poskrbi serijsko vgrajeno ločeno zaklepanje kabine in tovornega prostora. Kot dodatna varnostna oprema lahko k Jumperju sodi tudi alarm za tovorni prostor.

Kot za vsa gospodarska vozila, je tudi za Jumperja značilna robustnost a to ne pomeni, da ne ponuja udobja in varnosti, saj so na voljo tako sistem ABS, varnostne blazine in nadzor stabilnosti vozila (EPS sistem). Vozik bo vesel ergonomske armaturne plošče in po globini nastavljivega volana.

Kupec vozila Jumper bo lahko izbiral med tremi različnimi dizelskimi motorji: HDi 100, HDi 120 in HDi 160. Med seboj se motorji ločijo po moči in povprečni porabi goriva.

Če pa je Jumper za vas absolutno prevelik, pa si oglejte najmanjše dostavno vozilo Citroen, mestnega dostavnika Citroen Nemo.

Avtor:

Do sedaj je napisal 1 objav.

Odgovori