Čiščenje telesa z glino

May 31, 2012 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Pomlad je čas, ko telo potrebuje našo pomoč. Skozi zimo se v telesu nabirajo odvečni toksini, ki nam onemogočajo “normalno” delovanje organizma, zato posledično občutimo pomladno utrujenost, otožnost in v najhujših primerih bolezen.

S pomočjo gline očistimo telo na 2 načina, ki pa jih je vedno priporočljivo združiti: pitje glinenega napitka in izvajanje glinenih kopeli za stopala.

GLINENI NAPITEK
Čiščenje telesa z glinenim napitkom je vedno bolj poznana metoda, s pomočjo katere telo očistimo strupenih in nepotrebnih toksinov, ki se nabirajo v našem prebavnem traktu. Pitje gline ima na telo veliko pozitivnih učinkov, saj glina deluje kot naravni absorbent, ki na svojo površino veže snovi, s katerimi pride v stik, ter tako lahko ‘očisti’ telo nepotrebnih toksinov.
Priprava: V keramično ali stekleno posodo stresemo nekovinsko kavno žličko gline ter jo prelijemo z 2 dl vode. Pustimo nekaj ur, da se glina usede na tla, nato glineno vodo popijemo, usedlino na dnu kozarca pa zavržemo. Priporočljivo je, da glino pripravimo zvečer in jo popijemo naslednje jutro na tešče. Preventivno glino pijemo dvakrat letno, in sicer naj ena glinena kura traja 21 dni, nato naj sledi enotedenski premor, nato pa ponovno pijemo 21 dni.

GLINENE KOPELI ZA STOPALA
Na stopalih se združujejo energijske in refleksne poti celotnega telesa, to pa pomeni, da na podplatih lahko najdemo celoten človeški organizem. Tako lahko vsak pravi refleksoterapevt občuti zastale toksine, ki se kažejo v obliki malih kristalčkov in se nabirajo na predelih, kjer so energetske in fizikalne blokade. Glina bo s svojo absorbcijsko močjo toksine »povlekla« v limfni sistem ter iz našega telesa, s tem pa omogočila organom ponovno vzpostavitev in optimalno delovanje.
Priprava: Glineno kopel za stopala pripravite tako, da v vedro s toplo vodo stresete približno za 1 pest gline in v njej namakajte stopala 15-30 minut. Glineno kopel izvajajte 2-3X na teden.

In ne pozabite, glina je STARODAVNO LJUDSKO ZDRAVILO!

Več informacij lahko najdete na: www.ZdravaNarava.si

Avtor:

Do sedaj je napisal 1 objav.

Odgovori