Biljard oprema

May 13, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Ste se tudi v vašem lokalu odločili, da bi bilo dobro poskrbeti za nekaj več dogajanja s tem, da gostom ponudite tudi biljard mizo? Res je, marsikateri lokal si lahko pridobi dodatne goste tudi s tem, da poskrbi za nekaj zabave s klasičnimi igrami kot je biljard. Seveda pa je (če ne želite, da se ob biljard mizi zadržujejo zgolj najstniki, temveč tudi boljši igralci,) potrebno pred odločitvijo za samo biljard mizo potrebno poznati tudi nekaj osnov. Sam najem ali nakup mize vam namreč ne bo zadoščal – potrebna je tudi biljard oprema, brez katere igra ni mogoča.
Če se odločite za kakovostno mizo, potem zagotovo želite, da bo igra na nivoju. To pomeni, da je potrebno mizo umestiti v primeren, predvsem dovolj velik prostor, ter poskrbeti za primerno osvetlitev. Poleg klasične biljard luči, ki skrbi za primerno svetlobo in čim manj motečih senc na mizi, pa je potrebna tudi druga biljard oprema, na katero začetniki ne pomislijo dovolj pogosto. Vsi vemo, da so potrebne kakovostne palice, krogle, kreda in kakšen podaljšek, to pa je tudi vse – a še zdaleč ni tako.

Za dobro igro je treba izbrati krogle iz kakovostnih materialov in imeti tudi kakšno belo kroglo viška. Krogle, ki se hitro obrabijo, se namreč odzivajo slabše. Prav tako že v osnovi ni prijetno igrati z oguljenimi in umazanimi kroglami.

Za primerno postavitev krogel na začetku igre je potreben trikotnik za krogle. Če želite trikotnik, ki je nekoliko lepšega videza, se odločite za lesenega.

Nadalje je potreben izbor palic, ki jih izbiramo glede na dolžino in težo. Biti morajo dobro uravnotežene. Poleg palic je potrebna tudi zaloga čepov za palice, ter seveda igralnih kred, s katerimi se namaže čep. Čepe je treba redno menjavati, sicer se krogle poškodujejo.

K palicam spadajo tudi razni podaljški za palice – torej podstavki, pri katerih si pomagamo pri udarcih, kjer z dlanjo oziroma prsti palice ne moremo podpreti. Pri tem se lahko odločite za povsem klasične podaljške, ali pa tudi takšne, ki so videti precej bolj prefinjeno.

Tista biljard oprema na katero skrben lastnik gotovo ne sme pozabiti, pa so gotovo ščetke za čiščenje površine mize (filca), pokrivalo za mizo, da se na njen izven uporabe ne nabira umazanija, ter seveda razna čistila in loščila za mizo.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori