Ali veste, da se vedeževanja in branja tarot kart lahko naučite tudi sami

May 14, 2016 | Avtor: | Objavljeno v Razno

tarot karte

Prvi zametki tarota in tarot kar sega že v 10. stoletje, v 14.-15. stoletju pa lahko že jasno razberemo, da gre za omenjeno igro.

Tarot karte imajo več funkcij, lahko se uporabljajo za igro, z njimi pa lahko poizkusite tudi prerokovati. Vedeževanje sicer lahko poteka s pomočjo zelo različnih pripomočkov, od kristalnih krogel, kosti, kamnov, run, nebesnih znamenj in ozvezdja, s pomočjo tarot kart, kavnih usedlin, nakita, datumov rojstva in še bi lahko naštevali. Ta članek pa bo namenjen prerokovanju iz kart.

V današnjih kupčkih teh kart boste našli 22 kart, v nekaterih pa jih je tudi več in vsaka ima svoj specifičen pomen. Gre za karte, s katerimi se lahko poistovetijo vsi, saj razlagajo povsem življenjske izkušnje. Nekateri ljudje trdijo, da karte izberemo povsem naključno, spet drugi pa trdijo, da je na delu višja sila, ki nam kroji usodo. Mnenja so vedno bila in vedno bodo deljena. Če boste hoteli prerokovati sebi ali pa svojim prijateljem, boste najprej morali spoznati globje pomene večine kart.

Spoznali boste karte kot so oficir, ljubezen, hiša, smrt, mislec, poroka, sporočilo in tako naprej. Vsaka izmed kar ima svoj specifičen pomen. Ena izmed najbolj pozitivnih kart v kupčku je zagotovo sreča ali pa sonce. Vzemimo za primer še karto mislec, ta predstavlja neke cilje človeškega življenja. Velikokrat se bo zgodilo tako, da boste za razlago določene karte morali upoštevati še karte zraven.

Običajno so navodila za razlago kart priložena k kupčku, vendar so po večini bolj skopa, zato boste brez dvoma morali navodila poiskati pri izkušenem vedeževalcu. Vsekakor pa je tako kot povsod drugod tudi tu potrebno veliko vaje in vedeževanja v praksi, da lahko iz kart potegnete tisto kar si želite.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori