Kaj je IELTS tečaj

November 8, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Če se odpravljate v tujino za dalj časa, morda celo za celo življenje, boste brez jezikovnega certifikata IELTS težko kam prišli. Za dovoljenje za vstop v tujo državo potrebujete od države podan vizum. Poznamo tri vrste vizuma, in sicer: letališki vizum, vizum za kratkoročno bivanje in vizum za dolgoročno bivanje. Vizum je dokument oziroma dovoljenje, ki dovoli tujcu, da vstopi v določeno državo ter v njej biva toliko časa, kolikor je zapisano v vizumu. Ena glavnih stvari za pridobitev vizuma pa je opravljen tečaj IELTS, s katerim pridobimo IELTS certifikat. Kratica IELTS pomeni International English Language Testing System.

Za pridobitev certifikata sta na voljo dva izpitna modula:

–          Academic Training, ki je namenjen predvsem študentom, ki se odpravljajo študirat v tujo državo,

–          Modul General Training, ki je namenjen predvsem odraslim ljudem, ki se odselijo v tujo državo.

Pogostokrat opravljen certifikat IELTS potrebujejo tudi razne osebe iz podjetij, ki odidejo v tujo državo, ki pa naj bi že bile vsaj malo izobražene na področju, kjer je pomembna poslovna angleščina. Ta je namreč celo ključna za uspešnost podjetja. Na spletu tudi obstaja veliko strani za učenje in utrjevanje poslovne angleščine.

Kako pa se na izpit IELTS čim bolje pripravimo? Večje jezikovne šole ponujajo tudi posebni pripravljalni tečaj za izpit IELTS, kjer tudi svetujejo. Pripravijo tudi poseben test, kjer je razvidno, kje si, ter koliko ti približno še manjka, da uspešno opraviš ta test. V Sloveniji test lahko opravljaš enkrat mesečno, v Ljubljani, cena je okrog 200 evrov, certifikat pa traja 2 leti.

ielts_5

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori