Leseni nadstreški za avtomobile

November 16, 2018 | Avtor: | Objavljeno v Podjetja

Znano je, da so lahko nadstreški, ki jih večinoma uporabljamo za zaščito svojih prevoznih sredstev, narejeni iz najrazličnejših materialov. Med njimi še vedno prednjači les. Leseni nadstreški so lahko narejeni iz številnih vrst lesa. V večini se za njihovo izdelavo uporablja lepljen les smreke ter sibirskega macesna.

Prednosti lesenih nadstreškov

Leseni nadstreški in nadstreški na sploh se v grobem delijo na krivljene in ravne. Izdelujejo jih podjetja, ki nam pri svoji izdelavi povsem jamčijo kakovost, hkrati pa tudi nizko ceno za tako pomembno konstrukcijo, ki ne narejena iz vrhunske vrste lesa.

Leseni nadstreški za avtomobile

Zelo priljubljeni so leseni nadstreški, ki so oblikovani v loku ali pa imajo polkrožni strešni del. Takšna oblika nadstreška omogoča, da se voda z njega bolje odteka, ravno tako se lahko zelo enostavno odstrani še sneg. Posledično na njih ne potrebujemo dodanih žlebov.

Vrsta konstrukcije

Leseni nadstreški, ki so krivljeni, imajo svoje skrito bistvo v zasnovi konstrukcije. Njihova konstrukcija jev temelje, na primer v tla, močneje vpeta le na eni strani, na drugi pa sploh ni nujno, da je. S tem se lahko v največji možni meri izognemo vmesnim podpornim vertikalnim stebrom. Posledično je tudi parkiranje veliko lažje. Taka konstrukcija nam ponuja še veliko boljšo preglednost in naš prostor naredi veliko bolj odprt.

Leseni nadstreški so najpogosteje pokriti s polikarbonatnimi ploščami, ki so najštevilčnejših barv.

Avtor:

Do sedaj je napisal 443 objav.

Odgovori