Turčija vabi

June 19, 2011 | Avtor: | Objavljeno v Podjetja

Potovanje v Turčijo se vedno splača. Za vse tiste, ki bi radi okusili mistični pridih Orienta, ki je v zgodovini Evrope pustil svoj pečat v domišljiji vsakega evropskega človeka, je Turčija vsekakor idealna potovalna destinacija.

Ima zelo bogato kulturno ponudbo, med katerimi najbolj izstopajo z zgodovinskimi relikti obogateni muzeji in specifična lokalna kulinarika, ki bo zagotovo teknila vsakemu gurmanu.

Turčija je bila stičišče evropske in azijske duhovnosti, zato je tudi odlična podoba mešanice različnih duhovnih vplivov, ki se poznajo na njeni arhitekturi in umetnosti, predvsem pa odsevajo zgodovino duhovnosti sveta. Za vse gurmane in gastronomske avanturiste pa Turčija ponuja svojo izbrano kulinariko, ki je prirejena visokemu okusu petičnežev, kajti vsak obed, pa naj si bo še tako na videz preprost, mora biti vrhunska stvaritev umetnosti pripravljanja jedi. Turško kulinarično umetnost sestavljajo trije elementi: raznovrstnost naravnega okolja, ki ponuja veliko sestavin in začimb, zgodovina t.i. imperialne kuhinje, ko je mnogo kuharjev dnevno skrbelo, da so presenečali in zadovoljevali okus vladarja, ter želja ljudstva, ki je ta način prehranjevanja privzela in ponotranjila, tako da ni bil več namenjen samo višjemu sloju, temveč je postal pridih kultiviranosti vsake domače kuhinje. Za zaključek vsakega dobrega obeda pa je edina primerna znamenita turška kava, ki jo je treba znati popiti, na koncu pa vam lahko iz usedline na dnu majhne skodelice šlogarica napove prihodnost.

Kot že omenjeno, je Turčija tudi kraj, kjer flora in fauna predstavljata posebno bogastvo, saj izstopata s svojo raznovrstnostjo in naravnimi raritetami, kar je posledica dejstva, da leži med tremi različnimi kontinenti, saj so se ti trije vplivi združili prav v njej in ustvarili naravno pestrost. Zato Turčija ponuja tudi bogat ekoturizem, kjer si lahko napasete oči nad bujnostjo cvetočih pokrajin.

Če sploh ne omenjamo nočnega življenja, ponudbe različnih aktivnosti in živega vzdušja te dežele, je razlogov za obisk Turčije več kot dovolj. Dogodivščina vabi. Turčija vabi. Preverite ugodne last minute ponudbe in odpotujte na nepozabne počitnice.

Avtor:

Do sedaj je napisal 1 objav.

Odgovori