Ste že slišali za peskanje s suhim ledom

October 6, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Podjetja

No ja peskanje s suhim ledom vsekakor ni nova iznajdba, je pa res, da je peskanje z drugimi mediji na trgu že precej več časa. Peskanje lahko poteka z različnimi mediji kot so naprimer aluminijev oksid, kremenčev pesek, steklo in navsezadnje tudi suhi led. Vsak izmed teh medijev pa ima svoje prednosti in slabosti.

V tem članku pa se bomo osredotočili predvsem na peskanje s suhim ledom. Za razliko od peskanja z drugimi mediji, lahko ta način peskanja opravljamo kar doma. Dandanes obstajajo podjetja, ki se s tem poklicno ukvarjajo, nudijo pa seveda tudi izposojo strojev za peskanje. Kot lahko sklepate že iz naziva te metode peskanje, je tu kot peskalni medij uporabljen suhi led. Gre za ogljikov dioksid v trdnem stanju. Temperatura le-tega je ob atmosferskem tlaku -79 stopinj Celzija. Ker je neprevoden je primeren tudi za peskanje električnih naprav.

Material po končanem peskanju sublimira, kar pomeni, da se spremeni v plin in vam ni potrebno čistiti, oz. je čiščenja izredno malo. Sam postopek je sicer neabraziven, zato ni ravno primeren za odstranjevanje rje. Orodje za peskanje s suhim ledom si lahko sposodite pri podjetju Blast Tehnik, poleg prodaje naprav, opravljanja peskanja in drugih storitev vam nudijo tudi izposojo peskalne opreme. Sama naprava je zelo podobna drugim napravam, pištola za peskanje pa je lahka za upravljanje in s samim delom ne boste imeli težav. Vsekakor se vam njihovo ponudbo in storitve splača preveriti, saj ne boste razočarani.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori