Oprema za dom

July 19, 2011 | Avtor: | Objavljeno v Podjetja

Kakšna naj bo oprema za dom? Oprema doma je odvisna od okusa, želja in finančne zmogljivosti vsakega posameznika. Vsi si žal, kljub željam, ne morejo privoščiti najsodobnejše, moderne opreme. Dom predstavlja naše zavetje in njegova naloga je, da nam nudi občutek domačnosti, lagodja in nas vsak dan napolni z energijo, ki jo potrebujemo za bivanje izven njega. Na dobro počutje v vsakem domu tako poleg nepogrešljive opreme, vplivajo tudi drugi dejavniki:

  • V stanovanju naj bo čim več steklenih površin, saj steklo prepušča sončno svetlobo in omogoča, da v vaše bivalne prostore prodre naravna svetloba. Vsi pa se zavedamo, da je boljša naravna svetloba, kot umetne luči.
  • Sončna svetloba je zelo pomemben dejavnik, ki vpliva na naše počutje, saj le ta pozitivno vpliva na naše razpoloženje, zato je pomembno, da je v prostoru prisotna v čim večji meri. Še posebej osvetljena naj bo spalnica, jedilnica in dnevna soba, medtem, ko so preostali prostori lahko odmaknjeni od sonca.
  • Dokaj velik vpliv imajo tudi umetna svetila, ki hkrati tudi okrasijo naš dom. Umetna svetloba je lahko usmerjena, neposredna ali pridušena. Neposredno osvetlitev namestimo tam, kjer beremo, se učimo, kuhamo,..Medtem, ko je pridušena svetloba primerna za prostore, kjer si želimo intime – kopalnica, spalnica. Kombinacija omenjenih tipov svetlobe pa v našem domu ustvari neko harmonijo.

Oprema za dom je nekaj kar ne izberemo na hitro ampak nakupu le te posvetimo čas. Ker je današnje življenje precej stresno, je še toliko bolj pomembno ustvarjanje prijetnega ambienta v domačem okolju. Poleg izbrane opreme ustrezno izberite tudi barve za stene, ki se bodo s pohištvom ujemale. Pri vsem tem vam svetujemo, da se držite načela »več je manj«, hkrati pa poslušajte sebe in svoje želje in vse skupaj primerno uskladite. V kolikor niste oseba za opremljanje, lahko za opremo vašega doma najamete tudi za to usposobljene strokovnjake. Zdaj pa le veselo na delo!

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori