Na kaj moramo biti pazljivi pri nakupu poslovnih daril?

November 9, 2011 | Avtor: | Objavljeno v Podjetja

Poslovna darila so znak dobrega odnosa med poslovnimi partnerji in izkaz spoštovanja. Danes je veliko podjetij mnenja, da morajo biti poslovna darila izbrana skrbno, pri čemer moramo upoštevati komu so namenjena. Izbor poslovnih daril vsekakor nikakor ni lahka naloga.

Poslovna darila so v številnih podjetjih izjemno pomemben segment poslovanja in odnosov med poslovnimi partnerji, zato je najbolj pomemben kriterij pri izbiri unikatnost. Poslovna darila namreč odražajo spoštovanje do poslovnega partnerja, kar pomeni, da je pri tem najbolj primerno unikatno poslovno darilo. Tudi praktičnost poslovnega darila je izjemno pomemben kriterij, saj nihče ne želi, da bo nekoč darilo pristalo na polici ‘kot nabiralec prahu’.

Pri izbiri poslovnega darila moramo vedeti, koga bomo obdarovali. Vsekakor je pomembno dejstvo, da ne moremo enako obdarovati npr. direktorja in tajnika. Ravno zaradi tega je izbor poslovnega darila poseben postopek, kjer moramo dobro vedeti komu ga bomo podarili in kakšno bo to poslovno darilo.

Naslednji izjemno pomemben kriterij pri poslovnemu obdarovanju je poznavanje poslovne vizije podjetja. Ni tako pomembno, da je darilo drago, kot to, da ne izgleda ceneno in žaljivo. Pri snovanju poslovnega darila je dobro, da poznate okus poslovnega partnerja in ga razveselite z unikatnostjo. V ospredju poslovnega darila pa naj ne bo vaš logotip podjetja, saj ni namenjeno promociji, marveč vzdrževanju dobrih poslovnih odnosov.

Poslovna darila so izkaz bontona podjetja, zato se pri izbiri nikakor ne prenaglite. Večji vtis bodo naredila skrbno izbrana ter unikatna, kot klasična in prevečkrat videna poslovna darila.

Avtor:

Do sedaj je napisal 2 objav.

Odgovori