Lesena gradnja in razrez hlodovine

September 24, 2014 | Avtor: | Objavljeno v Podjetja

Lesena gradnja iz leta v leto pridobiva na popularnosti, včasih so lesene konstrukcije ljudje uporabljali predvsem za gradnjo vikendov in objektov v katerih niso bivali stalno, a to se krepko spreminja. Lesene konstrukcije so izredno primerne tudi za primarni bivanjski objekt.

Gradnja takih hiš je hitra in enostavnejša, primerja pa se lahko z gradnjo montažnih hiš. Energijski vložek je veliko manjši kot pri gradnji normalnih hiš. Seveda pa je tako kot pri vseh gradnjah še posebej pa pri lesenih biti potrebno pozoren na obdelavo materiala. Razrez hlodovine mora biti opravljen zelo skrbno, prav tako pa tudi sušenje. Prava vlažnost ter kvaliteten razrez sta ključ do kvalitetne konstrukcije oz. lesene hiše.

Če les ni pravilno nažagan ali sušen lahko to privede do posedanja enega dela in konstrukcija lahko na koncu stoji postrani. Pri lesenih gradnjah pa je pomembna tudi zaščita materiala proti škodljivcem in pa seveda barva, ki material zaščiti pred vremenskimi razmerami. Če upoštevamo teh nekaj nasvetov bomo z leseno gradnjo zadovoljni še dolgo let, bivanje pa nas bo navdajalo s toplino.

Nekateri izmed ponudnikov opravljajo oba v naslovu omenjena procesa kar sami, to je še najbolje, saj imajo nad materiali nadzor od začetka pa do konca. Za tak način gradnje in obdelavo je še posebej primeren smrekov les, ki pa ga v Sloveniji ne manjka, prav tako ne manjka tudi ponudnikov omenjenih storitev. Če se odločate za leseno gradnjo in razrez hlodovine ali pa katerokoli drugo stvar povezano z lesom boste imeli veliko izbire, poskrbite le, da bo vaš ponudnik storitve opravljal kvalitetno in zadovoljni boste še dolgo let.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori