Konstrukcija montažne hiše

January 12, 2016 | Avtor: | Objavljeno v Podjetja

Za gradnjo montažne hiše, v kolikor želimo, da je glavni material les, mora biti le – ta pravilno lepljen in dobro profilno obdelan in kot tak bo predstavljal idealno osnovo za gradnjo montažne lesene hiše. Gradnja montažne lesene hiše zagotavlja želeno toploto in zvočno izolativnost, maksimalno toplotno akumulativnost, negorljivost in dobro nosilnost, v kolikor se pri gradnji montažne hiše uporablja le najboljša masivna lesena konstrukcija v različnih kombinacijah.

Lesena montažna hišaV kolikor želimo, da je konstrukcija montažne hiše čim bolj podobna izgledu klasične hiše, moramo izolacijo dodati na notranji in zunanji strani sten, v sredini pa uporabiti popolnoma masivno leseno konstrukcijo. Takšna osnova montažne hiše omogoča, da se zelo moderno oblikuje tako zunanji kot tudi notranji videz vaše nove montažne hiše, zgrajene iz lesa.

Konstrukcija montažne hiše pa je lahko tudi narejena tako, da je izolacija zgolj iz zunanje strani, z notranje strani pa je lahko zgolj les brez vseh oblog ali pa, da se iz notranje strani stene obloži z mavčnimi ploščami, keramiko, notranjo leseno oblogo ali z drugo želeno oblogo. Lahko pa je izolacija le iz notranje strani sten in če se odločimo za to varianto, bo naša hiša od zunaj izgledala, kot da je zgrajena zgolj iz lesa.

Če si želimo, da bo naša hiša kar najbolj energetsko učinkovita, se moramo odločiti, da stene izoliramo tako iz notranje, kot tudi iz zunanje strani. Montažne hiše iz lesa imajo v naprej pripravljene vse potrebne kanale za elektriko, vodovod ter ostale inštalacijske napeljave.

Avtor:

Do sedaj je napisal 257 objav.

Odgovori