Kakšno je delo detektiva?

May 4, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Podjetja

 V današnjem članku si bomo ogledali delo detektiva. Čeprav vsak pozna znane detektive iz filmov, pa le malokdo ve, kaj privat detektiv sploh počne. No ja, pred najemom detektiva se vsekakor prepričajte, če sploh gre za pravega detektiva, le-ta mora biti tudi član detektivske zbornice Republike Slovenije. Na žalost obstaja kar nekaj detektivskih agencij, ki niso registrirane in tako nimajo dovoljenja za opravljanje detektivskih storitev, pogostokrat pa se zaradi tega znajdejo v neprijetnem položaju tudi naročniki detektivskih storitev.

Zapomnite si to, da se je vsak detektiv dolžan predstaviti z značko in izkaznico, le to pa pridobijo na pristojnem organu in sicer detektivski zbornici. Preden detektiv ali detektivska pričneta z delom, pa sta vam dolžna podati tudi okvirne cenike in okoliščine preiskave, ki lahko vplivajo na sam potek preiskave.

Pa pojdimo k delu detektiva, detektiv lahko opravlja veliko različnih storitev, glavnica pa je zagotovo zbiranje informacij o posameznikih ali družbah. Na zakonit način pridobiva dokazno gradivo proti preiskovani osebi in ga na tak način tudi predstavi naročniku detektivskih storitev. Detektive precej pogosto najemajo tudi za preverjanje nezvestobe v partnerski zvezi, opravljajo pa tudi preizkuse alkoholiziranosti na delovnem mestu, vročajo pisemske pošiljke, preverjajo bolniško odsotnost in še marsikaj. Nekateri detektivi in agencije pa vam nudijo tudi možnost izposoje opreme za izvajanje video nadzora, ali pa tak nadzor opravijo sami.

Kakšne pa so cene detektivskih storitev? Detektivska zbornica RS priporoča ceno detektivske ure 70€, seveda pa si detektivi postavijo svoje cene, te so največkrat od 30-70€.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori