GLS je dosegel dobre rezultate in nadaljuje z investicijami v kvaliteto

July 3, 2011 | Avtor: | Objavljeno v Podjetja

Amsterdam, Ljubljana – junij 2011. Podjetje GLS Group je objavilo rezultate za poslovno leto 2010/2011. Ponudnik prevoza paketov, ekspresnih pošiljk in logističnih storitev, ki deluje po vsej Evropi, je zabeležil zadovoljiv promet in povečanje količine paketov ter tako dosegel dober rezultat. Za širjenje mreže in izboljšanje kvalitete storitev so predvidene investicije v višini do 60 milijonov evrov.

Podjetje GLS Group je po Evropi razposlalo 363 milijonov paketov – 5,2 odstotka več kot v preteklem letu. Rahlo se je povečal tudi promet –
z 1,68 na 1,75 milijarde evrov. Zaslužek skupine se je po kriteriju EBITA povečal za skoraj 10 odstotkov, s 132 na 145 milijonov evrov.

“Ekonomske razmere na večini evropskih tržišč so se izboljšale,” pojasnjuje Rico Back, CEO podjetja GLS. “To se je pokazalo v povečanju količine paketov.” Toda cene pošiljk ostajajo v tem zelo konkurenčnem tržišču še vedno na nezadovoljivem nivoju.

“Ne glede na vse smo zadovoljni z našim rezultatom,” pove Back. “GLS ni osredotočen samo na povečanje tržnih deležev. Naš cilj je vzdržna in zdrava rast ter stabilna baza strank. Še naprej bomo vlagali v našo mrežo in kvaliteto naših storitev.”

GLS načrtuje v poslovnem letu 2011/2012 investicije v višini približno 60 milijonov evrov. Investicije bodo usmerjene v širitev tako infrastrukture, kot tudi IT okolja.

GLS pričakuje v novem poslovnem letu nadaljnjo okrevanje tržišča paketov. “Na področju Evrope pričakujemo približno pet odstotno povečanje prometa,” pravi Back. “Vendar pritisk na zmanjšanje stroškov ne bo popustil, zato bosta optimizacija procesov in mreže še naprej pomembni temi.”

Avtor:

Do sedaj je napisal 3 objav.

Odgovori