Zdravilne rastline

November 9, 2011 | Avtor: | Objavljeno v Predstavitve spletnih strani

POSKRBIMO ZA SVOJE ZDRAVJE

Zdravilna moč rastlin je prisotna že odkar se človek zavedno ali nezavedno poslužuje in izkorišča njihove koristne sestavine za ohranjanje in povrnitev zdravja ter dobrega počutja. Resnično se zavedamo kaj nam zdravje pomeni, šele takrat, ko zbolimo in bi dali vse, samo, da bi naši otroci, partnerji, starši, prijatelji zopet veselo, zadovoljno in zdravo zaživeli.

Tudi v današnjem času medicina priporoča uporabo zdravilnih zelišč kot samostojno fitoterapijo ali pa vzporedno z zdravili pri zdravljenju. Vedeti moramo, da je nešteto zdravil pripravljenih prav iz osnov zdravilnih zelišč in izhajajoč iz tega vidimo, da so nam nujno potrebna za preprečevanje nastanka bolezni in tako tudi zdravljenja.

BOLEZNI, KI JIH ZDRAVIMO Z ZDRAVILNIMI RASTLINAMI.

Pripravili smo kratek seznam bolezni, ki jih z uporabo posameznih zdravilnih rastlin lahko ozdravimo ali vsaj olajšamo težave, ki jih imamo zaradi bolezni. Prednosti uporabe so v preventivnih in zdravilnih namenih. Predvsem pa si lahko veliko zelišč in zdravilnih rastlin priskrbimo sami na travnikih, njivah, v gozdovih, skratka v naravi. Mnenja smo, da ameriški slamnik, angelika, arnika, bazilika, bezeg, borovnica, jagodnjak, kamilica, kopriva, koruzni laski, kutina, lapuh, mačeha – divja, majaron, materina dušica, melisa, meta – črna, netresk, ognjič, omela – bela, pelin, pljučnik, rabarbara, regrat, rožmarin, sivka, smrekovi vršički, šentjanževka, trpotec – ozkolistni, vijolica, žajbelj in seveda še druga zdravilna zelišča ne bi smela manjkati v nobeni domači lekarni.

ZDRAVJE JE NA NJIVAH IN TRAVNIKIH, NAJ BO TUDI V VAŠI DOMAČI LEKARNI.

Proste urice, ki jih boste posvetili nabiranju, sprehodu in občudovanju rastlin v naravi vas bodo okrepile, nagradile in vam nudile zadovoljstvo v kasnejšem shranjevanju vaših zbranih zelišč za “hude čase”.

http://www.wix.com/zdravilnerastlinezdr/zdravilnerastline

Avtor:

Do sedaj je napisal 1 objav.

Komentarji (1)

  1. Se opravičujem za napačni url zato dodajam novega 🙂

    http://www.zdravilnerastlinezdravje.byethost6.com

Odgovori