Zbiranje in menjava oblačil

November 20, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Skoraj zagotovo imate doma na kupe starih, premajhnih ali celo novih oblačil, ki pa vam niso več všeč, a ne veste kam z njimi. Veliko oblačil se tudi praktično naveličamo, čeprav so še vedno v dobrem stanju in primerne za uporabo. Kupi postajajo čedalje večji, prostor v omarah pa dobivajo novi kosi oblačil, ki so bolj moderni in jih rajši nosimo. Včasih se na kupih oblačil, ki jih ne nosimo več, pojavijo tudi oblačila, ki jih sploh nikoli nismo nosili, ker nam niso všeč, saj smo jih dobili kot rojstnodnevno darilo od drugih oseb.

Vendar kako se sploh znebiti teh kupov oblačil, ki vzamejo veliko prostora v našem stanovanju. Večina ljudi največkrat pomisli na to, da bi oblačila vrgli v smeti, ali pa jih podarili kakšni revni družini ali humanitarni organizaciji, ki bo zelo vesela vaše radodarnosti. A v zadnjem času, se je po svetu zelo razširil način zbiranja in menjave oblačil. Tudi Slovenija vse pogosteje prireja takšne dogodke, ki jih organizirajo v vseh večjih mestih.

Kako pravzaprav poteka zbiranje in menjava oblačil. V bistvu gre za nekakšno tržnico, ki je odprta enkrat na mesec, na določenem mestu v kraju. Tržnice najpogosteje organizirajo študenti. Če bi se oblačil radi samo znebili, potem jih lahko samo prinesemo na tržnico, kjer bodo za njih naprej poskrbeli organizatorji tržnice, ali pa na katero od zbiralnih akcij. Če pa bi zraven radi še kaj dobili, potem na tržnico prinesemo oblačila, ki jih  nato zamenjamo (majice, hlače, sexy spodnje perilo, kostimi, večerne obleke,…). Ob prihodu na tržnico namreč plačamo vstopnino (okoli 3 evre), ter dobimo toliko kupončkov, kolikor smo prinesli oblačil. Te kupončke potem porabimo za prevzem drugih oblačil. Na koncu nekaj oblačil tudi ostane, katere pa organizatorji podarijo kateri izmed humanitarnih organizacij.

istock_000022077764small_0

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori