Zastor svetlobe v prostorih

January 18, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Na trgu obstaja veliko različnih produktov za zastor svetlobe, pri nas pa so najbolj pogoste zunanje ali notranje rolete. Rolete odlično odigrajo svojo vlogo, vendar svetlobo popolnoma zastrejo, kar je primerno samo za zvečer, ko je zunaj tema. Problem se pojavi takrat, ko živimo ob kakšni prometni cesti ali ulici, če zagrnemo rolete, v celoti zastremo tudi sončno svetlobo, kar ni najbolj optimalno, v takih primerih nas bodo rešile zavese.

Naloga zaves je ta, onemogočijo poglede radovednih ljudi v naša stanovanja, a obenem še prepuščajo del sončne svetlobe v naša stanovanja. Če imate večji balkon pa za vas pridejo v poštev tudi tende, to so kot nekakšne »cerade« za balkone. Izdelane so lahko iz različnih materialov, izvrstne pa so zato, ker jih lahko pospravimo takrat, ko jih ne uporabljamo. Tako nas na balkonu lahko obsije sonce, lahko pa smo v senci, kakor želimo. Različni sistemi tend omogočajo različne funkcije uporabe, ločimo pa med klasičnimi tendami, kasetnimi tendami, okenskimi in balkonskimi tendami, kupolastimi tendami in drugimi.

Precej pogoste so tudi žaluzije, te imajo svoj način delovanja, upravljamo pa jih z palčko, ki jo vrtimo v različnih smereh. Tako koz zavese so tudi žaluzije izvrstne za zastor neželenih pogledov, a še vedno v prostor dopuščajo dovolj sončne svetlobe za normalno opravljanje dela.

Ko se odločate za zavese, tende, žaluzije ali druge produkte za zastor svetlobe, si zapomnite to, da morajo biti prostori v katerih spimo zatemnjeni 100% oz. čimbolj saj lahko drugače pride do motenj spanca. Najbolje spimo v popolni temi, zato za spalnice izberite tudi temu primerne zavese. Za druge prostore pa izberite take, kot vam najbolj ustreza.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori