Vrste športnih majic

October 11, 2012 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Športne majice se od športa do športa razlikujejo. Ne glede na to je večina športov povezana s fizičnimi napori in potenjem. Tako za športne majice na splošno velja, da morajo biti precej zračne in lahke, da se športnik v njih kar najbolje počuti. Obstajajo seveda izjeme kot so npr. šah in podobne športne discipline, kjer so napori bolj miselni in ne fizični.
Za razne ekipne športe se pogosto uporablja tudi markirna majica. Markirne majice niso običajne športne majice. Njihov prvotni namen je, da se ena ekipa loči od druge. To je še toliko bolj pomembno, če se igralci ali igralke med seboj ne poznajo in bi se med igro košarke, nogometa, rokometa ali kakšnega drugega ekipnega športa, ki je po načinu igranja podoben naštetim, lahko zamešali ali bi imeli težave s prepoznavanjem.
Markirne majice so lahko običajne majice enakih barv, še večkrat pa se uporablja samo površinske majice, ki jih športnik obleče povrh običajnih športnih oblačil. Vsekakor velja poudariti, da so te majice izredno dobra zamisel pri igranju skupinskih športov in lahko precej poenostavijo hkrati pa naredijo igro še bolj prijetno.
Kolesarska in tekaška majica spadata med tipične športne majice, katerih glavni namen je, da se športnik med tekom ali kolesarjenjem čim manj poti. Pri teh majicah je vedno zaželen še kakšen dodaten žep, v katerega lahko spravite kaj manjšega. Pogosto v teh žepih pristane kakšen bankovec, da se med potjo ustavite v trgovini. Pri kolesarskih majicah je običajno dovolj prostora, da v ta žep spravite še telefon. Nikoli namreč ne veste kaj se lahko zgodi in dobro je imeti telefon vedno pri roki, da lahko pokličete koga, če vam poči pnevmatika ali se zgodi kakšna druga nepredvidena stvar.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori