Uporaba in vrste reklamnih napisov

May 12, 2011 | Avtor: | Objavljeno v Predstavitve spletnih strani

Reklamni napisi so edinstven medij , s pomočjo katerega lahko predstavimo koristne informacije o poslovanju družbe, podjetja, društva ali druge organizacije.

Grafično podobo naredimo s pomočjo enega izmed grafičnih programov in jo nato natisnemo na samolepilno folijo ali pa design izrežemo s pomočjo rezalnika iz posebne barvne folije .
Če se odločimo uporabiti enobarvno folijo lahko izbiramo med barvnimi odtenki ki jih proizvajalci te folije ponujajo.Pri večbarvnih kompleksnih grafikah pa je potrebno s pomočjo solventnega tiskalnika ali drugega tiskarskega postopka design natisniti na za tisk primerno samolepilno foljo, ta pa se lahko nato izrezuje in lepi na različne površine.
Reklamni napis lahko nalepimo na primer na steklene izložbe, vrata , stene, reklamne ali označevalne tablice…

Napise uporabljamo za označevanje poslovnih prostorov ali za reklamiranje naših proizvodov in storitev. V primeru označevanja so to po navadi napisi iz folije nalepljeni na vrata ali na manjše ploščice ki se nato prilepijo ali privijačijo na vrata ali stene.Napisi se v tablice tudi gravirajo.

Označevalne table pa so lahko seveda tudi večje in samostoječe predvsem v primerih zunanje uporabe.Večje table se običajno montirajo na podkostrukcijo, ki je narejena iz različnih kovinskih ali plastičnih profilov.Če je tabla zunaj je priporočljiva uporaba materialov ki so obstojni v vseh vremenskih pogojih.Najbolje se obnesejo profili iz aluminja ali iz pocinkane pločevine.

Table so lahko tudi osvetljene kar še poveča vidnost sporočila predvsem ponoči in v raznih vremenskih pogojih kot so megla, dež ali oblačnost.Osvetlitev je največkrat izvedena s pomočjo reflektorjev, ki osvetljujejo površino table.

Reklamne napise pa lahko izdelamo tudi iz drugih materialov, na primer lesa , aluminija, plastičnih materialov ali drugih kovin.V tem primeru design napisa s pomočjo posebnega rezalnika izrežemo iz plošče materiala iz katerega želimo napis.Tako dobimo tridimenzionalen napis ki ga lahko dodatno barvamo ali kako drugače dodelamo in ga nalepimo ali privijačimo na želeno mesto.

Najbolj prestižna oblika reklamnih napisov pa so prav gotovo tridimenzionalni svetlobni reklamni napisi.Narejeni so običajno iz aluminjiastega ohišja,napisi so iz translucentne folije, osvetlitev pa je nameščena v samih črkah oziroma kasetah.Osvetlitev je lahko neonska, s fluorescentnimi žarnicami ali z led diodami.Led diode so najmodernejša oblika osvetlitve, ki hkrati zavzame najmanj prostora in je tudi najbolj varčna izmed vseh možnosti.

Izbira vrste reklamnega napisa je pri vseh možnih verzijah ki so trenutno na trgu omejena zgolj z domišljijo podjetnikov in pa seveda z zneskom denarja ki so ga pripravljeni porabiti za ta namen.

Avtor:

Do sedaj je napisal 2 objav.

Odgovori