Tunike

May 8, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Tunike so vsestranski kos ženske garderobe, ki ga lahko oblečemo ob številnih priložnostih in je ravno prav udoben, da lahko še zmeraj deluje dovolj elegantno.

Upamo si trditi, da sta s tunikami nepogrešljivi dve kombinaciji: prva je ta, da tunike kombiniramo s pajkicami, druga pa takrat, ko jih oblečemo čez kopalke. Na splošno tunike povezujemo z vročim poletnim vremenom in lahkimi materiali, ki dihajo, zato so zlasti dobrodošle takrat, ko je zunaj pasja vročina. Zimske tunike so običajno pletene in jih lahko nosimo ne samo z legicami ampak tudi z debelimi zimskimi žabami. Taka kombinacija oblačil daje vtis neverjetne lahkotnost, domačnosti in sproščenosti!

V Indiji tunike veljajo za narodno oblačilo in jih nosijo tudi moški. Tam so še dodatno okrašene z različnimi barvnimi trakci in čeprav na trenutke delujejo zelo kičasto, se zaradi občutka svobode in udobja, ki ga oddajajo, zelo dobro obnesejo tudi v Evropi. Indijske tunike so narejene iz lahkotnega bombaža ali dragocene svile, zato vam v njih ne bo nikoli vroče. Edina slabost je v tem, da se bodo hitro pomečkale, saj so v celoti narejene iz naravnih materialov.

Za poletne tunike na splošno velja, da bolj kot so ohlapne, frfotajoče in lahkotne, raje jih imamo. Izberite si take, ki so živih barv in bodo še dodano poudarile čar brezskrbnega poletja, za romantične duše so na voljo tunike v številnih kombinacijah s čipko. Kot smo že omenili, jih lahko nosite na legice, ozke kavbojke, kratke hlače ali mini krilo. Odločitev je popolnoma vaša in odvisna od tega, kako se vi najbolje počutite!

Še ena velika prednost tunik je v tem, da zaradi njihove ohlapnosti, zelo hitro skrijejo kak kilogram preveč, saj so nabrane ravno na pravih mestih. Odlične so tudi v prvih mesecih nosečnosti, ko še ne želite posegati po nosečniških oblačilih in se vam včasih zgodi, da bi si po kosilu rade odpele gumb na hlačah, ker ste se preveč najedle (včasih s tudi to zgodi, a ne?), takrat vam bo tunika v veliko pomoč.

Katera pa je vaša najljubša kombinacija oblačenja s tuniko? Imate radi take, ki segajo do bokov ali še daljše? Čipkaste ali okrašene s kamenčki in svetlečimi trakci?

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori