Tečaji tujih jezikov za uspešno poslovno komuniciranje

March 6, 2013 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Po izobrazbi sem ekonomistka, in zaposlena sem v podjetju, ki se ukvarja z zastopstvom različnih blagovnih znamk na našem tržišču – večinoma gre za izdelke, namenjene gospodinjstvu. Tekoče govorim angleško, a izkazalo se je, da bi mi prišla še bolj prav nemščina. Da bi se je bolje naučila, sem se torej podala v lov za dobrimi tečaji tujih jezikov – takšnimi, kjer je uspeh hiter. Ja, vsi bi radi znali veliko s čim manj truda, zato so tudi mene najprej zanimali tečaji tujih jezikov, ki so jih uporabljali našo poslanci – učenje ob ležanju na zofi, s poslušanjem glasbe, aktiviranjem obeh možganskih polovic … Žal sem ugotovila, da so zame takšni tečaji tujih jezikov preveč »posebni« – pravzaprav lahko kar po pravici povem, da jim nisem zaupala.

Na izbiro so mi torej ostali tečaji tujih jezikov v tujini in intenzivni tečaji tujih jezikov pri nas. Tujine si nisem mogla privoščiti, zato sem izbrala tečaj poslovne nemščine v bližnji jezikovni šoli, ki sem ga lahko celo plačala na obroke.

Tečaj je potekal dvakrat tedensko po dve uri, pa tudi za domov smo dobili vedno veliko dela – za katerega pa si se seveda lahko odločil sam. Kar redno sem se ga lotevala, in to se je izkazalo za dobro, saj sem precej hitro napredovala. In – po dveh opravljenih tečajih in pridnim dodatnim delom doma, mi gre nemščina zdaj tako odlično, da sem postala vodja skupine za zastopanje nemške blagovne znamke. Kar je gotovo dokaz, da so naši tečaji tujih jezikov odlični, še zlasti, če si za učenje visoko motiviran.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori