Spletna prodaja

April 29, 2011 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Z vse hitrejšim razvojem informacijske tehnologije in razmahom dostopa interneta širši javnosti, se vse več podjetij odloča ponujati svoje izdelke tudi preko spleta. Podjetja, ki želijo obdržati korak pred konkurenco, morajo neprenehoma prilagajati svoj način poslovanja in se posluževati kreativnih metod oglaševanja in prodaje. Spletna prodaja, to je poslovanje, ki se izvaja preko interneta, se je dotaknilo skoraj vseh panog in je v svoji osnovi tudi spremenilo način uporabe tehnologije v podjetjih.

Obstajajo podjetja, ki niso popolnoma odvisna od spletne prodaje, ampak jim ta predstavlja le dodaten zaslužek in dodatno promocijo izdelkov in storitev. Poleg podjetij, ki svoje obstoječe poslovanje dopolnjujejo s spletni trgovanjem, pa so se pojavila tudi podjetja, ki svoje poslovanje opravljajo izključno in samo preko interneta. Tem podjetjem so spletne strani glavno in primarno marketinško orodje, saj jim spletna stran predstavlja glavno vez z odjemalci.

Internet se neprenehoma razvija in napreduje z vidika novih metod in načinov pridobivanja uporabnikov oz. potencialnih kupcev preko spletnih strani. Razvoj programske in ostale opreme je še dodatno povečalo pomen spletnih strani in spletne prodaje, saj so spletne strani danes dostopne ne le preko osebnih računalnikov, ampak tudi preko telefonov, dlančnikov in drugih sredstev, ki omogočajo prenos informacij preko spleta.

Vendar pa za uspešno spletno prodajo ni dovolj vzpostaviti in objaviti spletno stran, ter pričakovati, da se bodo izdelki prodajali samodejno. Zato je pomembno poznati vse dejavnike, ki vplivajo na učinkovito spletno prodajo. Ni vsak obiskovalec spletne strani tudi kupec izdelka ali storitve, ki ga ponujate, zato je v prvi vrsti potrebno segmentirati obiskovalce. To se lahko doseže z kontekstualnim oglaševanjem ali pa organskim obiskom, saj bodo spletno stran obiskali le relevantni uporabniki, ki jih zanima vsebina spletne strani. Potrebna je tudi implementacija ostalih marketinških tehnik, kot so naprimer nagradne igre, ankete, popusti, itd… Spletna prodaja bo tako postopoma rastla predvsem z prepoznavnostjo blagovne znamke in dolgoročnim zadovoljstvom uporabnika oz. kupca.

Čeravno je prednosti spletne prodaje veliko, med katere lahko štejemo nizke zagonske stroške in stroške poslovanja, doseg strank ter fleksibilen urnik, je potrebno biti pri izgradnji blagovne znamke oziroma spletne strani ter posledičnem oglaševanju, previden, saj so potencialni kupci izredno inteligentni, ki si zapomnijo slabo kvaliteto izdelka ali storitve ter napačnega pristopa pri prodaji.

Avtor:

Do sedaj je napisal 1 objav.

Odgovori