Sanjska soba za vašega otroka

July 20, 2017 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Kaj si želi veliko otrok? Da bi bila njihova otroška soba čim bolj takšna, kot si jo zamišljajo. To je največja želja marsikaterega otroka. Če jih vprašate, kakšna naj bi bila njihova otroška soba, vam bodo znali zelo natančno razložiti, kaj vse bi radi imeli v njej. Od velike in udobne postelje, pograda ali kavča pa do vreče za sedenje in tobogana. Otroci namreč zelo radi sanjarijo o tem, kakšno sobico bodo imeli. Starši pa smo tisti, ki lahko uresničimo vsaj kakšno od njihovih želja.

Mladinska soba za fante.

Praktično pohištvo po meri otroka

Če si otroci svojo bodočo sobo predstavljajo kot sanjsko kraljestvo, pa starši nanjo gledajo iz praktičnega vidika. Otroška soba je zato prostor, ki ga želijo opremiti tako, da bo pohištvo raslo z otrokom. To je vsekakor najbolj pomembno, saj se otrokove želje in potrebe hitro spreminjajo. Dojenček potrebuje posteljico z ograjico in previjalno mizo, malček veliko prostora za kobacanje in igranje, šolar pa dovolj veliko delovno mizo. Mimogrede je tu najstništvo, ko se spet pokažejo drugačne želje in potrebe. Če je otroška soba namenjena spanju in bivanju dveh ali treh otrok, pa je treba poskrbeti še za to, da uskladimo želje različno starih otrok, kar ni vedno enostavno.

Mladinska soba

Zagotovo pa je veliko lažje, če izberemo pohištvo, ki se ga da uporabiti na različne načine. Tako bo otroška soba v vsakem trenutku prilagojena otroku in njegovi starosti. Predvsem pa je smiselno izbrati pohištvo nevtralnih oblik in barv. Takšno pohištvo naj predstavlja temeljno osnovo sobice. Da bo ta otroku všeč in se bo v njej dobro počutil, pa naj poskrbijo različni dodatki. Ko se jih bo otrok naveličal ali jih prerasel, jih boste lahko enostavno zamenjali ter sobo spet popestrili z drugimi dodatki.

Kaj vse mora imeti otroška soba?

Najpomembnejši del je zagotovo postelja. Marsikateri otrok bi ponoči raje spal, če bi mu starši kupili lepo in prostorno posteljo ter mu jo predstavili kot popolnoma njegov kotiček. Sicer pa majhni otroci potrebujejo le nekaj omar za shranjevanje oblačil, igrač in vsega ostalega ter dovolj igralne površine. Večini otrok je zelo všeč velik predal pod posteljo, kamor lahko shranijo svoje igračke. Seveda pa lahko že takoj kupite tudi pisalno mizo, ki jo bo otrok uporabljal kasneje, ko bo šel v šolo.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori