Sanacija betona

April 8, 2011 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Čiščenja betona se lotimo z vodnim curkom do 400 barov pritiska. Po čiščenju identificiramo poškodbe in določimo meje območja poškodovanega betona, ki ga je potrebno odstraniti. Beton odstranimo z izrezom območja do globine zdravega, kateremu smo določili meje. To storimo z rezalko za beton in ročnim odbijanjem, odbijanjem z vodnim curkom pod pritiskom ali z udarnimi kladivi.  Ročno z žičnato krtačo ali strojno z mokrim peskanjem očistimo območje in ga s pomočjo čopiča antikorozijsko zaščitimo z enokomponentnim polimer-cementnim premazom.

Z enokomponentno polimer-cementno malto prekrijemo armaturo in na grobo izravnamo poškodovan beton. Sledi izravnava površine in vzpostavljanje prvotne geometrije , pravtako uporabimo enokomponentno polimer-cementno malto. Na koncu beton še površinsko zaščitimo pred vdorom vode, vlage in škodljivih snovi.  Uporabimo vodonepropustno polimer-cementalno malto in trajno elastični gumirani trak na PE mrežici, kateri zatesni stike, reže in odtoke med enakimi ali različnimi materiali. Betonsko površino zaščitimo še s tekočino na osnovi silansiloxanov, kar služi za preprečevanje kapilarne vlage in pohitrenje odtekanja vode.

Pri delu s proizvodi je potrebno obvezno upoštevati navodila iz tehničnih informacij, pred in med izvajanjem del mora biti ustrezno poskrbljeno za varnost, dela pa lahko izvajajo le strokovno usposobljeni delavci, ki dobro poznajo materiale in postopke.

Tako poteka sanacija betona.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori