Previjalne mize po vašem okusu

October 28, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Prvih nekaj mesecev je najpomembnejših pri krepitvi intimne vezi med novorojenčkom ter mamico. Ko vam nekje po tednu dni po rojstvu patronažna sestra dovoli, da skupaj okopljete otroka je to posebno doživetje tako za otroka kot za mamico. Če vam prostor dovoljuje vam predlagam, da se na ta zelo intimen trenutek posebej pripravite z nakupom previjalne mize, ki vam jo po ugodni ceni in tudi na obroke dostavi kar na vaš dom otroška trgovina Bimbo.

V njihovi ponudbi najdete previjalne mize vseh tipov, vrednosti in blagovnih znamk. Prebrskajte njihovo ponudbo in izberite pravo za vaš dom. Na tržišču je kar nekaj zelo različnih tipov miz, ki odgovarjajo posameznim potrebam in namembnosti. Z ali brez otroške banjice in z različnimi tipi uporabe. V nadaljevanju pa vam bomo predstavili nekaj osnovnih skupin.

Prostostoječe previjalne mize

So načeloma najbolj uporabne saj imajo največ prostora za vse potrebščine, ki jih potrebujete pri kopanju in previjanju. Se pa tudi te delijo na podskupine. Najbolj razširjene so tako imenovane polne previjalne mize ali komode. Te so večinoma iz lesa, nekaj modelov pa je tudi iz umetnih mas. Te previjalne mize vam zavzamejo največ prostora, a so kasneje tudi najbolj uporabne. Brez težav jih v otroški sobi uporabite tudi kasneje kot predalnik. Ob pravilni izbiri se bo predalnik popolnoma vklopil v otroško sobo in bo sestavni del ostalega pohištva.  Druga skupina previjalnih miz je tista, ki stoji na nogah in ima eno, dve ali tri police (tri so redkost). Pri teh se največkrat spodnja polica enostavno odstrani in je previjalno mizo potem možno postaviti nad bide ali WC školjko. S tem za uporabo ne potrebujete dodatnega prostora in so take previjalne mize uporabne v vsaki kopalnici. Žal imajo te malce manj prostora za potrebščine, a ker ste itak že v kopalnici to niti ni tak problem saj imate potrebščine že tako in tako v kopalnici.

Stenske previjalne mize

Te so namenjene bolj profesionalni rabi, a se odlično obnesejo tudi doma zaradi nekaterih domiselnih rešitev. Če poleg previjalne mize potrebujete priročno pisalno mizo, ki jo lahko pospravite potem je stenska previjalna miza povsem za vas. Rabite pa poleg previjalne tudi banjico za kopanje, saj stenske previjalne mize v nasprotju z ostalimi nimajo otroške banjice za kopanje.

Previjalne mize za uporabo nad kopalno kadjo

Posebna zvrst, vsaj po mojem mnenju, so previjalne mize, ki se uporabljajo nad kopalno kadjo. Vse so izdelane tako, da se prilagodijo vaši kopalni kadi za katero ni nujno, da je pravokotna. Po eni strani so take previjalne mize odlična rešitev, saj otroka kopate tam, kjer je že itak mokro in je vse skupaj bolj sproščeno, a po drugi strani zahteva več napora od staršev, da je poleg otroka, saj ne more stati ob strani.

Priročne previjalne mize

V to skupino lahko uvrstimo vse ostale, manjše, previjalne mize pri katerih je skupna lastnost, da so zelo mobilne. Nekatere lahko uporabite na posteljici, mizi, kavču in na vseh dovolj velikih ravnih površinah. Nekatere pa nimajo trdega dna in jih lahko uporabite izključno na trdih ravnih površinah. Nekatere previjalne mize v tej skupini imajo raztegljive noge s katerimi prostor za previjanje otroka dvignete in s tem razbremenite hrbtenico.

Izbira je kot vidite velika in prepričan sem, da imajo v trgovini Bimbo pravšnjo tudi za vas. Pred nakupom premislite kje boste previjalno mizo potrebovali in ali jo vidite kot uporabno tudi v prihodnosti kot del vašega pohištva. Ker jo boste v prvotnem namenu uporabljali razmeroma kratek čas izberite tisto pri kateri vidite največjo uporabnost za vas in v vašem stanovanju.

previjalne mizice

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori