Posteljnina je osnova dobrega počitka

March 29, 2018 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Posteljnina in dober počitek sta neposredno povezana. Človek spi dnevno približno osem ur, kar z drugo besedo pomeni časovno odmerjene zahteve po dobrem počutju. Posteljnina se zato zlahka primerja z oblačili, od katerih je zahtevana idealna telesna temperatura in vlaga. Poleg naštetega pa v primeru povečanih gibalnih aktivnosti tudi dodatne sposobnosti, kot so na primer odvajanje odvečne vlage in temperature na zunanjo stran oblačil, izvedba posebnih mest za hitrejše odvajanje vlage in odvečne temperature ter podobno.

Dobro počutje lahko izbiramo

Posteljnina je pogosto v stiku z našim telesom oziroma oblačili za spanje celo več časa kot oblačila, ki jih nosimo preko dneva. Zato je zelo pomembna njena izbira materiala in vzorca oziroma barve ter razmišljanje o primernosti investicije. Posteljnina je za dober dober spanec soodgovorna z vzmetnico, okvirjem ter ureditvijo spalnice.

Še tako dobra posteljnina ne bo veliko koristila, če bo vzmetnica iztrošena, prav tako okvir, okolica pa neprimerno urejena. Zato je zagotovitev dobrega počitka in spanca lahko tudi večja investicija, ki pa se v vsakem primeru obilno obrestuje. Posteljnina, vzmetnica, okvir, na novo urejena okolica spanja je lahko investicija v višini nekaj mesečnih prihodkov. Kar pomeni zahtevo po načrtovanju, izjeme so tisti, ki zmorejo takšno investicijo poravnati takoj. V drugih primerih se odločamo po principu večje potrebe po zamenjavi ali obnovi. Največ ljudi ima več kompletov posteljnine, zato je največkrat najbolj smiselno najprej investirati v vzmetnico in okvir. Stene spalnice lahko osvežimo, obnova ni velik strošek. Posebno, če se ga lotimo samostojno. Enako velja za tla, ki nudijo veliko možnosti samo izvedbe. Ko imamo našteto urejeno, si lahko damo duška pri izbiri posteljnine.

nova posteljninna

Svilnata posteljnina je višja investicija, njeno smiselnost in odlike svilenega blaga pa najbolje poznajo tisti, ki se po prvi izkušnji vedno znova odločajo zanjo. Vsaj enkrat v življenju si velja popestriti spanec z odmikom od klasičnega bombaža. Sodobna in hkrati klasična je posteljnina iz lana, ki je našim prednikom dobro znan naravni material.

Priljubljena je posteljnina iz flanela, najbolj priljubljen material za posteljno garnituro, kot tudi rečemo posteljnini, je bombaž-saten, ki stane za veliko posteljo (dimenzije 135×200 cm) ki stane okoli 60 €, največ izbire pa je med posteljnino, ki jo sestavlja 100% saten bombaž, cene pa so med 35 € in 80€ evri.

slika: https://www.harveynorman.si/spalnice/posteljnina-in-vzglavniki/posteljnina-seti/100-saten-bombaz?product_list_order=price

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori