Pomoč in podpora za izdelano spletno stran

November 2, 2012 | Avtor: | Objavljeno v Predstavitve spletnih strani

Kadar se odločate za nakup oz. za naročilo izdelave spletne strani, takrat je potrebno pomisliti tudi na to, na koga se lahko obrnete, ko pride do kakšnih težav. To imenujemo pomoč in podpora, s ponudnikom izdelave spletnih strani pa se je potrebno dogovoriti tudi to, kdo bo poskrbel za vzdrževanje spletne strani, urejanje vsebine, posodabljanje sistema in podobno. Vse to spada pod dodatne storitve, ki jih nekateri ponudniku nudijo že ob naročilu izdelave spletnih strani, pri drugih pa je treba storitev posebej dokupiti.

Ob dogovarjanju glede izdelave spletnih strani navadno mislimo bolj na vizualne stvari in ostale zadeve, katere se tičejo spletne strani. Vendar ko ponudnik zaključi delo, vas pouči, kako se dela s spletno stranjo, takrat pa morda pomislite, da bi rabili pomoč, v kolikor pride do kakšnih težav, ali pa če se kaj pozabi. Takrat je zelo dobro, da se s ponudnikom dogovorite, da imate v ceni vključeno pomoč in podporo. Niti zamisliti si ne morete, koliko stvari lahko nastane kasneje, ko imate izdelano spletno stran in ko ostanete sami. Ko dejansko pričnete delati na svoji na novo izdelani spletni strani, takrat nastane veliko novih vprašanj, dvomov in težav. Za izdelavo spletnih strani imajo ponudniki v večini prirejene določene pakete, ki že vključujejo nekatere storitve, druge pa so na voljo za doplačilo. Podrobno si preberite tudi drobni tisk, preverite, kako dolgo je veljavna pomoč in podpora, kakšna je cena za doplačilo te storitve in kakšna je cena, v kolikor tega nimate vključenega in boste morda kasneje storitev potrebovali.

Se splača poleg naročila izdelave spletnih strani naročiti tudi vzdrževanje?

Če ste se odločili za investicijo v kvalitetno in profesionalno izvedeno spletno stran, potem se splača premisliti, ali ni zagotovitev pomoči in podpore le še varovalka, ki bo zagotovila obrestovanje začetne investicije. Škoda bi namreč bilo, da bi morali zaradi težav s spletno stranjo pomoč iskati drugje, pri čemer bi verjetno plačali veliko več, kolikor bi za storitev vzdrževanja odšteli pri ponudniku izdelave spletnih strani, ki je vašo stran izdelal.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori