Pohištvena kolesa in noge

July 15, 2014 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Čeprav se ne zdi tako so pohištvena kolesa in noge zelo pomemben sestavni del pohištva. Kolesa zagotavljajo nemoteno prestavljanje pohištva. Kolesa so primerna za vse vrste pohištva predvsem pa za tiste težke kose, katerih prestavljanje je težko.  Za pohištvena kolesa je nujno potrebno, da so kvalitetna. Če kolesa niso kvalitetna se to lahko pozna na parketu, ko pohištvo prestavljamo. Vsi vemo, da je parket zelo drag in zato tako majhen strošek, kot so kolesa res ne pomeni nič v primerjavi z brušenjem parketa.

Pohištvene noge tudi služijo lažjemu prestavljanju pohištva po prostoru, najdemo jih predvsem na lažjih kosih pohištva, pojavljajo pa se tudi na težjih. Bistvo nog je lahko samo estetsko ali pa tudi funkcionalno, če je pohištvo dvignjeno od tal, to omogoča brisanje prahu brez prestavljanja elementa.

Pohištvena kolesa so največkrat izdelana v kombinaciji kovine, pvc-ja in trde gume. Pri nakupu bodite pozorni na maksimalno obremenitev, ki jo kolo prenese, te se razlikujejo od modela do modela. Nekatera kolesa za pohištvo imajo vgrajeno tudi zavoro, s tem preprečimo nehoteno premikanje pohištva.

Pohištvene noge pa so izdelani iz lesa, pvcja ali pa iz kovine kot je naprimer aluminij. Les ima neskončne oblikovne možnosti, aluminij pa je trden in lahek. Če se naknadno odločamo za nakup pohištvenih nog se odločimo za tisti material iz katerega je sestavljeno naše pohištvo, saj hočemo, da so noge pohištva čim bolj neopazne. Oba omenjena dodatka za pohištvo lahko v današnjih časih enostavno naročite prek spleta, cene so nizke, zato se odločite za model pohištvenih dodatkov, ki vam ustreza.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori