Otroška oblačila in »unikatnost«

October 18, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Časi, ko so mamice in babice same izdelovale otroška oblačila, jih pletle in šivale, so že davno minili. S tem, ko se je trg odprl, večina tekstilne industrije pa se je preselila na Vzhod, so tako otroška oblačila kot oblačila za odrasle postala veliko bolj dostopna, hkrati pa tudi bolj poceni. A s prihodom najrazličnejših trgovskih verig se je tudi pri nas pojavila nova težava – pogosto se zgodi, da imajo v skupini v vrtcu po trije otroci na sebi enako majičko. Nekaterim otrokom je to všeč, saj se tako počutijo bolje sprejeti in enaki vrstnikom, druge pa to moti. In ne le otroke, temveč tudi starše.

Gledano s povsem racionalnega vidika, ni seveda nič narobe, če so otroška oblačila pri različnih otrocih enaka. A ker živimo v družbi, kjer si želimo biti vsi unikatni ter tudi starši otrok želijo, da bi bili njihovi malčki nekaj posebnega, postane to marsikateri mami ali očetu moteče. Tako se odločijo, da bodo raje kupovali otroška oblačila v manj znanih prodajalnah, pri manj znanih blagovnih znamkah, ali pa se bodo enostavno lotili nakupovanja preko spleta, kjer jim bodo na voljo bolj »unikatne« stvari (ne unikatne v pravem pomenu besede, temveč zgolj takšne, kakršnih drugi otroci ne bodo imeli).

Spletnih prodajaln za otroška oblačila je pri nas veliko, še zlasti tistih z oblačili za dojenčke in predšolske otroke. Prav tako je mogoče naročanje iz tujine, ki omogoča dostop do blagovnih znamk, ki pri nas niso na voljo – in če naročiš za dovolj veliko vsoto (ali v ta namen združiš moči s prijateljico,), je tudi poštnina brezplačna. Vsekakor je spletno nakupovanje odličen način, da svojemu otroku priskrbiš ljubka, praktična in modna otroška oblačila, v katerih bo nekaj posebnega.

Spletnona kupovanje pa seveda ni priljubljeno zgolj iz tega razloga. Dejstvo je, da je otroška oblačila pač precej enostavno kupiti preko spleta. Težav z velikostmi ni, saj pri otrocih večinoma ni potrebe po pomerjanju in zadošča naročilo velikosti glede na otrokovo višino. Hkrati pa otroška oblačila preko spleta ne zahtevajo obiska trgovine, parkiranja, stanja v vrstah na blagajni in podobno.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori