Oprema za računalnike

January 9, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Tehnologija

Vsak izmed nas si lasti prenosni ali pa namizni računalnik, v današnjem članku pa bomo na kratko spregovorili tudi o opremi za računalnike. Oprema za računalnike je širok pojem, obsega pa mnogo izdelkov, najbolj razširjena sta tipkovnica in miška.

Kvalitetna tipkovnica vam omogoča hitro in udobno tipkanje, prav tako pa miška. Miška za računalnik preprečuje bolečine v zapestju če je dovolj kvalitetna, cene mišk pa se gibljejo od 10 pa do 100€, podoben cenovni rang pa je tudi pri tipkovnicah.

Nepogrešljiv dodatek za vsak računalnik je zunanji disk, ta vam omogoča shranjevanje vaših najljubših datotek. Velikosti diskov vsako leto naraščajo, tako lahko dobite že zelo prostoren zunanji disk po precej ugodni ceni. Taki diski so izvrstni ker jih imate lahko kot »backup« za vse vaše datoteke v primeru, da vam crkne disk v računalniku. Cenovni razredi zunanjih diskov se začnejo že od 50€ dalje.

Če uporabljate računalnik za delo za šolo ali pa službo pa boste potrebovali tudi tiskalnik. Tiskalniki so zelo različni, od običajnih do multifunkcijskih naprav. Na trgu obstaja veliko različnih tiskalnikov, najbolj razširjena pa sta prav gotovo brizgalni tiskalnih in pa laserski tiskalnik. Laserski tiskalniki bodo vaše dokumente ali slike natisnili veliko hitreje. O cenovnih razredih tiskalnikov je težko govoriti saj so zelo različni, so pa večinoma zelo ugodni. Pri nakupu tiskalnika bodite še posebej pozorni na ceno kartuš, da ne boste kupili najcenejše naprave in jo boste nato odplačevali z kartušami.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori