Odprtje nove spletne trgovine

June 3, 2012 | Avtor: | Objavljeno v Tehnologija

Dandanes je spletna prodaja ena izmed najbolj vročih panog, ki ne doživlja recesije. Mnogo ljudi se tako odloča za odprtje spletne trgovine, ker je slednje postalo poceni, hkrati pa se z njo lahko resnično približajo kupcem tudi iz oddaljenih krajev, s čimer se potencialni trg enormno poveča.

Mnogi ljudje tako odpro trgovino z namenom zaslužiti ob strani še kakšen evro, mnogi pa se spletne prodaje lotijo resno in z namenom, da postanejo ena izmed najprepoznavnejših spletnih trgovin v Sloveniji ali tudi širše. A pri tem se je potrebno zavedati nekaj. Veliko ljudi, ki se do sedaj s spletnim poslovanjem še niso srečevali, meni, da je odpreti spletno trgovino vse, kar morajo narediti. Potem pa bodo stranke že nekako prišle do nje in posel bo zacvetel. A žal temu ni tako. Še vedno znova in znova presenečajo mnogi, ki nekako sami niso prišli do zaključka, da morebiti pa le niso prvi, ki so se spomnili prodajati določen izdelek preko spleta – in da je ponudnikov morda že nekaj. In raznih spletnih strani povezanih s to tematiku tudi. Torej – ne moreš kar avtomatsko postati prvi na Googlu ali pa na prvi strani, samo zato ker si sestavil spletno trgovino. Prav tako ni možno tega urediti enkratno, tako da bi kupil enkratno storitev optimizacije, in bi že bil prvi. To ne gre tako – in nikoli ne bo šlo tako.

Tudi v fizičnem svetu je tako, da ni dovolj postaviti zakotne trgovinice izza treh vogalov na obrobju mesta, potem pa nikomur povedati za to novo poslovalnico. Le kakšen sosed zna iz radovednosti obiskati takšno trgovino, zaživela pa ne bo. Podobno velja tudi za kvalitetne spletne trgovine. Če želiš imeti stranke, je potrebno vlagati več truda v optimizacijo in v oglaševanje. Kar seveda stane. Podobno kot stane tudi najemnina na dobri lokaciji v centru mesta z veliko mimoidočimi veliko več, kot pa prej omenjena obskurna trgovinica.

Zatorej – trgovine so res dobra priložnost, vendar pa ne gre za enkraten izdelek, ki se sam od sebe razvije v posel brez nadaljnih stroškov in truda. Vlagati je potrebno zagotovo še nekaj časa – a rezultati so po drugi strani tudi lahko kaj hitri. Hitrejši kot pri fizični trgovini morda – ne pa nujno.

Avtor:

Izdelava spletnih strani in spletnih trgovin - Modra Ideja d.o.o..

Do sedaj je napisal 4 objav.

Odgovori