Nasveti za otroški rojstni dan

May 10, 2011 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Rojstnodnevne zabave za otroke so svoje vrste prehod. To je praznik za starše, da je otrok v njihovem življenju, pa tudi priložnost za otroke da se družijo s prijatelji in so v središču pozornosti. Prav tako so zabave za rojstni dan lahko zelo zabavne. Pomembno je, da jih imamo in tudi da smo na njih vabljeni. Vendar pa so mnogi starši pogosto izgubljeni, ko gre za njihovo načrtovanje čeprav to sploh ni tako težko.

Čudovita in nepozabna rojstnodnevna zabava ne rabi stati veliko denarja. Naj bo enostavna. Cilj številka ena je, da je zabavno za otroka. Zato naj starši najprej izberejo osrednjo tematiko zabave. Tema naj bo nekaj kar veseli otroka. Bolj splošne teme lahko stanejo manj denarja kot zelo specifične.

Naslednja je izbira lokacije. Če imamo dovolj prostora, lahko priredimo zabavo kar doma, vendar to pomeni tudi več dela za nas, hkrati pa ni nujno da bo tudi ceneje.

Seznam gostov sestavite skupaj z otrokom, naj povabi kogar želi dokler si to lahko privoščite. Vabila razpošljite vsaj nekaj tednov pred zabavo, tako se lahko gostje pravočasno pripravijo in si rezervirajo čas.

Pomembno je tudi da organizirate aktivnosti. Za mlajše otroke je najboljša spontana igra, naj se družijo. Lahko rišejo, izdelujejo preproste stvari, igrajo skrivalnice ali pa povabite čarovnika.

Rojstni dan niso samo darila, to je praznovanje življenja vašega otroka. Ne zahtevajte daril, prav tako jih ne prepovejte. Če kdo želi ga bo prinesel, prepoved bo samo povzročila slabo voljo. Ko otrok izbira darilo za nekoga drugega, se učijo dajanja in mislijo na želje drugih. Ko darilo dobijo pa se učijo prejemanja, hvaležnosti in reči hvala.

Postrezite piškote, pecivo in torto. Torto pričakujejo otroci, prigrizki in pijača pa so sestavni del vsake zabave.

S temi nasveti boste priredili uspešno zabavo. Ne bo pomembno če bo potekala doma, v parku, lokalu ali kje drugje, vse zabave imajo skupna pravila.

Avtor:

Do sedaj je napisal 1 objav.

Odgovori