Nakup ekrana za računalnik

January 5, 2018 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Maja ŽivanovićMaja ŽivanovićLCD LED monitor omogoča vrhunsko uporabniško izkušnjo, kakršne še niste doživeli. LED tehnologija namreč ne osvaja le sveta svetil, ampak se vedno bolj seli tudi v svet računalništva. Standardni LCD (Liquid Crystal Diode) monitorji so tako nadgrajeni še z LED (Light Emitting Diode) tehnologijo, s čimer so postali še boljši. To še posebej cenijo vsi, ki potrebujejo kvaliteten zaslon za svoje delo – grafični oblikovalci, animatorji, risarji. Seveda pa si LCD LED monitor želi tudi vsak pravi gamer oziroma navdušenec nad računalniškimi igrami.

led monitor

Kaj omogoča LCD LED monitor?

LCD LED monitor trenutno zagotovo predstavlja eno zadnjih novosti na trgu. Najprej so ga preizkusili predvsem tisti najbolj vneti računalniški entuziasti, ki obožujejo nove tehnologije in vse možnosti, ki jim jih ponujajo. Vsi ostali pa večinoma še vedno uporabljajo običajne LCD monitorje, sploh, če ti še vedno delujejo brezhibno. Slej ko prej bodo računalniški ekrani, ki uporabljajo LED tehnologijo postali nekaj običajnega, saj so v marsičem boljši kot zasloni, ki uporabljajo druge tehnologije. Gre pravzaprav za LCD ekrane, ki so dodatno osvetljeni z LED tehnologijo, s čimer omogočajo predvsem:

  • bolj jasne barve
  • več ostrine
  • veliko boljši kontrast
  • bolj realna slika in barve
  • hitrejše osveževanje slike
  • manjšo porabo energije

Na kaj paziti pri nakupu?

Čeprav je LCD LED monitor v marsičem boljši kot druge vrste računalniških ekranov, pa ima lahko tudi nekatere pomanjkljivosti. Te se razlikujejo od modela do modela, vsekakor pa je pri nakupu treba preveriti vidni kot ekrana. Prvi modeli takšnih zaslonov so imeli namreč nekaj težav z vidnim kotom, ki pa so jih do sedaj proizvajalci že bolj ali manj uspešno odpravili. Vsekakor pa pri tem velja pazljivost, sploh če kupujete kakšen starejši model takšnega ekrana. Sicer pa pri nakupu velja enako kot pri nakupu kateregakoli drugega računalniškega ekrana: kupite čim večjega!

monitor

Vedeti je treba tudi, da je LCD LED monitor trenutno zadnji hit, zato bo verjetno dražji kot druge vrste računalniških ekranov. Ob tem se pri nakupu splača vprašati, ali tak monitor sploh potrebujete. To je odvisno od vaših potrebe in namena, zaradi katerega sploh uporabljate računalnik. Tisti, ki jim je pomembna zelo kvalitetna slika z dobrim kontrastom in ostrino, se bodo zagotovo odločili zanj. In prav zanje je tak računalniški zaslon trenutno tudi najboljša izbira.

Pri nakupu si splača natančno ogledati prav vse specifikacije in se na podlagi točnih podatkov pri vsakem modelu odločiti, kateri bi bil pravi za nas. Ponudbo si lahko ogledate na Anni.si, kjer vas čaka široka ponudba računalniške opreme in dodatkov. Tam tako najdete skoraj vse oziroma čisto vse iz sveta računalništva, predvsem pa boste tam našli kakovostno opremo, ki navduši tudi najbolj zahtevne uporabnike.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori