Najboljša notranja senčila

July 31, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Hiša ali stanovanje postane dom šele takrat, ko se tam tudi tako počutimo. Podobno pa se domače in dobro želimo počutiti tudi v prostoru, v katerem delamo, zato ni vseeno, kako opremimo poslovni prostor ali pisarno. Oprema ni le pohištvo, temveč tudi drugi detajli v prostoru, kot je recimo to, kako bomo prostor zaščitili pred radovednimi pogledi ali pred premočno svetlobo, ki nam sije direktno v računalniški ekran. V ta namen obstajajo notranja senčila, kot so na primer žaluzije, takšne in drugačne zavese, med katerimi so najbolj praktične tiste v lamelni ali plise obliki, lahko pa izbirate tudi med različnimi vrstami rolojev.
Notranja senčila so namenjena zatemnitvi prostora in zaščiti pred neposredno svetlobo, z njimi lahko uravnavamo osvetlitev, kar pomembno vpliva na naše počutje ali zbranost pri delu, poleg tega pa prostor tudi polepšajo, če so seveda izbrane tako, da ustrezajo siceršnji opremi in se skladajo z njo. Lahko so popolnoma neopazna, lahko pa s svojim videzom, barvo ali vzorci popestrijo prostor in vzbujajo pozornost. Kakšna senčila boste izbrali je odvisno tako od vašega okusa kot od vaših potreb, predvsem pa od tega, kateri prostor opremljate in v kakšen namen kupujete senčila.
Zelo veliko ljudi se odloča za notranje žaluzije, saj so cenovno najbolj ugodna notranja senčila na trgu, a seveda obstajajo tudi dražji modeli žaluzij, ki so zagotovo kvalitetnejši. Najcenejši modeli se namreč radi hitro pokvarijo, vrvice, s katerimi so povezane posamezne panele, se strgajo ali zavozlajo, lahko pa pride tudi do poškodbe same panele. Temu se lahko izognete, če se ob izbiri in nakupu prepričate o kvaliteti samega izdelka ter v ta namen izberete priznanega proizvajalca, ki vam garantira kakovost.
V zadnjem času so med bolj priljubljenimi tudi plise ali lamelne zavese, ki prostoru vdihnejo moderen in sofisticiran videz. Prednost plise zaves pred navadnimi zavesami je tudi v tem, da so impregnirane s posebnim protiprašnim premazom, ki preprečuje prašnim delcem, da bi se nabirali na njih. Če izbirate notranja senčila za alergika, so torej plise zavese tisto, kar iščete.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori