Na kratko o telesni vadbi

January 27, 2016 | Avtor: | Objavljeno v Šport

Nekoč je veljalo prepričanje, da je osebno trenerstvo lahko samo domena premožnejših oz. znanih oseb. Danes je osebno trenerstvo dostopno tudi “navadnemu smrtniku”. Trening z osebnim trenerjem oz. trening 1 na 1 pomeni konstanten nadzor in komunikacijo med vami in vašim osebnim trenerjem, ki za vas izdela vam individualen program treninga, spremlja vaš napredek, ter neprestano sodeluje z vami z namenom maksimalno doprinesti k rezultatom, zdravju. Osebni trener vam lahko pomaga pri oblikovanju postave, izboljšanju motoričnih sposobnosti in pri odpravi mišičnega neravnovesja. Osebno trenerstvo je prava izbira še posebej za vse, ki se srečujete s poškodbami, saj sta rehabilitacija in post operativna vadba izrednega pomena.

Osebno trenerstvo je namenjeno vsem, ki želijo hitrejši, boljši in pravilen napredek. Za tako vrsto vadbe se odločajo tisti, ki se zavedajo pomena pravilnega pristopa k vadbi in želijo zase nekaj več. Osebni trener individualno svetuje, pripravi fitnes program in jedilnik prehrane, opravi potrebne meritve, testiranja in spremlja ter vodi vadečega do želenih rezultatov.

Ob najemu osebnega trenerja ni pomembno le, da je trener fizično prisoten in vodi trening, štejejo tudi njegove izkušnje, izobrazba in strokovno znanje, s katerim izboljšuje in izpopolnjuje potek treningov in rezultate. Trener mora biti korekten in vreden zaupanja. Mora znati razvedriti in hrabriti športnike v težjih trenutkih. Pozitivna in negativna povratna informacija je zelo pomembna, saj tako fitineser ve kaj dela prav in kaj narobe. Moja izkušnja je bila izredno pozitivna z osebnim trenerjem Lukom iz http://www.potentia.si/. Razložil mi je vse aspekte vadbe in mi sestavil vadbeni ter prehranjevalni načrt. Z njegovo pomočjo in trdim delom pa sem dosegel izjemne rezultate.

c18ec1b0734d6d6065e478996cdc25e2

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori