Kako zgleda delo vulkanizerja?

April 11, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

V današnjem članku bomo govorili o delu vulkanizerju. Kvalitetne gume so na avtu verjetno eden izmed najpomembnejših delov na avtu, seveda je stanje motorja in drugih mehanskih delov zelo pomembno, vendar so gume edini del avta, ki ima stik s tlemi. Ta stik nam omogoča, da se avto drži ceste, kolikor le lahko. Za čase, ko ni zime uporabljamo tako imenovane letne gume, pozimi ob snegu pa zimske. Oba tipa gume sta prilagojena vremenskim razmeram za katere sta namenjena. Zimske gume so mehkejše, zato nudijo tudi boljši oprijem s cestiščem, a porabijo tudi malce več goriva.

Delo vulkanizerjev pa obsega kar nekaj različnih storitev, prva je vsekakor menjava gum in vulkanizerske storitve, prodaja novih pnevmatik za tovorna, osebna, kmetijska in pa druga vozila, prodaja rabljenih ter obnovljenih pnevmatik, prodaja platišč, avtooptika ter nastavitve podvozja, vzdrževanje podvozja, polnjenje avtoklime, nekateri pa opravljajo tudi servise vozil, zavorne servise in druge storitve. Vsa ta dela pa zagotovo nebi bila mogoča brez dobro opremljene delavnice. Montirka za tovorna in osebna vozila, delovna miza, polno ročnega orodja, vijačna pištola in pa drugo orodje.

Vulkanizer mora za svoje delo imeti velik znanja in izkušenj. Če potrebujete menjavo gum ali katero izmed naštetih vulkanizerskih storitev, lahko te serviserje za avtomobile najdete v vsakem kraju. O njih povprašajte lokalne prebivalce, pomagate pa si lahko tudi s spletom, saj smo v dobi tehnologije in vsak vulkanizer ima po vsej verjetnosti tudi svojo spletno stran s kontaktnimi podatki.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori