Kako preboleti konec zveze

July 19, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Prebolevanje izgube partnerja je lahko zelo dolgotrajno, nekateri se z izgubo spopadejo sami, spet drugim pa lahko pomaga psihoterapija, da prav ste slišali nekatere izguba prizadene celo toliko, da so potrebni strokovne pomoči.

Izguba ljubljene osebe je izredno težka pa naj bo to zaradi smrti, ločitve, razhoda ali pa česa drugega, dejstva, da korenito poseže v naše življenje ne gre zanikati. Nekateri so sicer trdne volje a tudi še tako močno voljnega človeka bo ločitev prizadela. Vsi se na konce zveze odzovemo drugače, velika večina jih preboli samih, a tudi če bi se odločili za psihološko svetovanje nebi bilo nič hudega.

Pa si kar oglejmo nekaj stvari, ki so vam lahko v pomoč pri prebolevanju zveze, čeprav je bila le-ta z vašim partnerjem močna. Kar storite na prvem mestu je to, da nehate razmišljati o njem, saj je prebolevanje nemogoče če stalno razmišljate o partnerju. Ob koncu zveze se je potrebno sprijazniti da jo je konec, zato sprejmite svoj samski status in prekinite skupne obrede, ne zahajajte na kraje, ki vas spominjajo na partnerja in se naučite biti srečni sami s seboj. Čeprav je dobro, da vas na začetku preplavijo čustva, se jim ne pustite predolgo in se ne smilite samemu sebi. Lahko ste prepričani, da gre za najbolj travmatično obdobje v življenju, kar je lahko celo res, vendar je prihodnost pred vrati.

Pojdite ven, v družbo in s tem ne mislim, da se predajate alkoholu, saj ta vaših težav ne bo odpravil, družite se s prijatelji in tistimi, ki so vam blizu. Ko boste partnerja preboleli se boste radi spominjali časov, ki ste ga preživeli z njim, nikoli pa ni rečeno, da se ne boste znašli v še večji zvezi.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori