Kaj je dopolnilno zavarovanje

August 15, 2014 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Vsakdo se je že srečal z izrazom dopolnilno zavarovanje in mogoče ni vedel za kaj gre. V bistvu gre za dodatno zavarovanje, velikokrat pa srečamo tudi izraz dopolnilno zavarovanje.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje nam krije stroške zdravstvenih storitev, to pomeni, da je vsak, ki ima sklenjeno obvezno zdravstveno zavarovanje upravičen do plačila stroškov zdravstvenih storitev. Sklenitev dodatnega zavarovanja v Sloveniji sicer ni obvezna vendar vam resnično polagam na srce, da to zavarovanje sklenete, saj vas lahko v primeru kakšne resne poškodbe doleti račun, katerega ne boste mogli plačati. Kot verjetno že veste, v Sloveniji obstajata dva tipa zavarovanj. Prvo zavarovanje je obvezno, drugo pa dopolnilno zavarovanje. Obvezno krije le nekatere izmed stroškov zdravstvenih storitev, dopolnilno pa krije vse ostale postopke kot so naprimer zdravila, obiski pri fizioterapevtih, storitve specialistov, očesna kirurgija in podobno.

Sklenitev dopolnilnega zavarovanja je sila enostavna, to lahko opravite osebno na zavodih za zdravstveno zavarovanje, sklenete ga pa lahko tudi prek spleta. Sklepanje zavarovanj prek spleta se je pojavilo nedolgo nazaj, pa vendar gre za zaupanja vredno storitev. Nič ni lepšega, kot se izogniti vsej gneči v prometu in na uradih, ko lahko dopolnilno zavarovanje sklenemo kar iz udobja domačega kavča. Velikokrat pa so zavarovanja sklenjena prek spleta tudi ugodnejša od rednih ponudb.

Sklenitev dodatnega zavarovanja pride v poštev za vse nad dopolnjenim 26 letom starosti, za vse, ki se prvič zaposlijo, vsem tistim, ki jim poteče status študenta ali še ob nekaterih drugih priložnostih. Mesečni strošek obveznega in dodatnega zdravstvenega zavarovanja ni tako velik, kot je velik račun ob vsake manjšem zdravniškem posegu, ne odlašajte in se zavarujte ter se ne bojite obiskov pri zdravniku.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori